صالحی‌امیری: ۹۰ درصد میراث فرهنگی در استان‌ها است /۵۰ اثر در نوبت ثبتِ یونسکو

تهران- پیام رسان روز- وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با کشورهای همسایه صحبت کردیم تا بتوانیم آثار مشترک در فهرست آثار یونسکو ثبت کنیم و ۵۰ اثر در نوبت ثبت داریم.

به گزارش خبرنگار پیام رسان روز، رضا صالحی امیری روز دوشنبه در نشست با استانداران در وزارت کشور گفت: ما در حوزه گردشگری یک عارضه مزمن داریم و برخلاف آنچه که سخنرانی می‌شود در عمل چیزی وجود ندارد، دلیلش این است که ما قرار بود در چشم انداز در همه حوزه ها اول باشیم.

وی افزود: در جلسه‌ای گفتم چرا گردشگری اولویت کشور نیست. در آن جلسه، مقایسه‌ای با همسایگان داشتم اما با حضور رسانه نمی‌خواهم آمار ارقام را باز کنم. فاصله ما با همسایگان در این زمینه زیاد شده است و دیگر همسایگان را دنبال نمی کنیم چون امکان رسیدن به آنها وجود ندارد.

صالحی‌امیری با بیان اینکه ۹۰ درصد میراث فرهنگی و گردشگری در استان‌ها است، گفت: ما تمرکز جدی در حوزه‌ها نداریم چون ظرفیت ما در استان‌ها است. در حوزه میراث ما نیازمند سه اقدام عاجل هستیم که طبق قانون، استانداران مسئول استان‌ها هستند. اولین نکته این است که ما در حوزه میراث دچار یک فرسودگی در سازه‌های میراثی کشور شده‌ایم و این خطرناک است.

وی خاطرنشان کرد: گزارشاتی که از ما سراسر کشور دریافت کرده‌ایم، نگران کننده است حتما نیازمند یک مطالعه مجدد در خصوص صیانت و مرمت از همه ظرفیت‌های میراثی در کشور هستیم. فراموش نکنید ما در جذابیت میراثی و گردشگری بر اساس مطالعات جهانی و بر اساس شاخص‌های یونسکو جزو هفت کشور اول هستیم اما مطالعه خودمان نشان می‌دهد که ما جز سه کشور اول هستیم؛ هیچ کشوری روی کره زمین نیست که یک میلیون اثر داشته باشد، فقط ایران و این ظرفیت نه کم نظیر که بلکه بی‌نظیر است.
 

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اعلام کرد: با کشورهای همسایه صحبت کردیم تا بتوانیم آثار مشترک در فهرست آثار یونسکو ثبت کنیم و ۵۰ اثر در نوبت ثبت داریم. اگر ما در دوره جنگ تحمیلی و دوره دهه اول انقلاب تا سال ۷۲ ثبت را انجام می‌دادیم امروز، رتبه اول در یونسکو و جهان را در اختیار داشتیم.

صالحی امیری بیان کرد: تاکید م‌ کنم هیچ کشوری در دنیا به اندازه ایران ظرفیت میراث و تمدنی ندارد.

وی با بیان اینکه وقتی وارد تاجیکستان می‌شوید بهتر از جامعه ما از فرهنگ، تمدن، شاهنامه، حافظ، سعدی و رودکی سخن می‌گویند،گفت: در خیابان‌های تاجیکستان آثار سعدی و حافظ و رودکی همه قابل مشاهده است. باید دوگانه دروغین اسلامیت و ایرانیت را گنار بگذارید. این دو مکمل هم هستند و هیچ وقت در تاریخ ما این دو پدیده در تعارض نبوده‌اند. ما به اربعین، رمضان،عاشورا و تاسوعا وفادار هستیم، چهارشنبه سوری، نوروز و یلدا را نیز ملت ما جشن می گیرند از این رو آنها در تعارض با یکدیگر نیستند.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: نسل جوان باید به داشته‌های خود احساس غرور کند، باید آموزش پرورش ما باور کند که ما نیازمند ایجاد یک عناصر هویتی هستیم. مردم ما باید احساس کنند، هر نقطه از این جغرافیا را که کاوش کنند یک اثری از تبار و تاریخ ایران کشف می‌شود.

صالحی امیری با طرح پرسش‌هایی در توصیف اهمیت میراث کشورمان، گفت: چرا در استان‌های ما روز میراث را جشن نمی‌گیرند و چرا فرزندان ما دائم در این آثار حضور ندارند و چرا احساس غرور نمی‌کنند؟ چرا در کتاب‌هایشان آثاری از استان‌های خودشان را نمی‌بینند؟ چرا باید تولید کتاب در سراسر کشور و برای ۱۴ و نیم میلیون دانش آموز در تهران متمرکز باشد؟ چرا  دانش آموزان گیلان نباید آثار تمدنی گیلان را بخوانند و چرا نباید دانش آموزان فارس آثار تمدنی خود را در کتاب‌هاشان بخوانند تا احساس غرور کنند.

وی افزود:  تبادل دانش فرهنگی در جامعه منجر به افزایش سطح سواد فرهنگی و میراثی خواهد شد، ضمن آنکه باعث افزایش سطح نشاط و غرور و تولید هویت هم می‌شود.
دثوی افزود: 

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه ما امروز بیش از هر زمان دیگر به هویت و تولید هویت نیاز داریم، اظهار کرد: یک دلیل اصلی مهاجرت این است  که ما نتوانستیم به نسل جوان این واقعیت را آموزش دهیم که شما در جغرافیایی زیست می کنید که متمدن‌ترین کشور روی زمین است و همه آنچه که بخواهید در این سرزمین وجود دارد و وقتی که کشور را ترک کردند باید بلافاصله احساس کنند که باید برگردند و دانش خود را به کشورشان منتقل کنند.

صالحی امیری با بیان اینکه گردشگری سه مفهوم، جذابیت، امنیت و زیرساخت را در دل خود دارد، اظهار کرد: ما در جذابیت گردشگری هیچ چیزی کم نداریم؛  نمی‌توانم هیچ استانی را بر استان دیگر ترجیح بدهم. 

وی گفت: من با صراحت به عنوان وزیر این دستگاه می‌گویم به هر استان و هر شهرستانی که سفر می‌کنم در آنجا  یک ظرفیت جدیدی کشف می شود که این نشان می‌دهد ما نیازمند یک برنامه راهبردی حداقل پنج ساله هستیم که در حال حاضر وزارت خانه در حال تدوین آن است.
 

ادامه دارد