اولین ساختمان سبز شهرداری تهران در منطقه ۲۱ احداث می‌شود

در بازدید مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران، یک خانه محیط زیست افتتاح و بر ساخت اولین ساختمان سبز، تقویت مشارکت مردمی و همکاری با صنایع تأکید شد.

به گزارش پیام رسان روز، محمدصابر باغ خانی‌پور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران صبح امروز با همراهی معاون خدمات شهری و محیط زیست و همچنین رئیس اداره محیط زیست منطقه از چند پروژه زیست‌محیطی در این منطقه بازدید کرد.

در جریان این بازدید، خانه محیط زیست فروشگاه شهروند واقع در منطقه ۲۱ به‌طور رسمی افتتاح شد. این مرکز با هدف آموزش، فرهنگ‌سازی و توانمندسازی شهروندان در حوزه محیط زیست آغاز به‌کار کرد.

در ادامه، نشست مشترکی با حضور محسن امیدیان شهردار منطقه ۲۱ و معاونین و مدیرانش برگزار شد. امیدیان با اشاره به اهمیت نقش منطقه در ساختار صنعتی تهران گفت: مسائل محیط زیستی را نمی‌توان محدود به مرزهای منطقه‌ای دانست. منطقه ۲۱ به‌دلیل تمرکز بالای صنایع، در حوزه‌هایی همچون آلودگی هوا، مصرف منابع آبی و پسماند تأثیرگذار است و باید با نگاهی فرامنطقه‌ای به آن نگریسته شود.

وی ضمن تقدیر از برخی اقدامات اجرایی مانند نصب پنل‌های خورشیدی در برخی ساختمان‌ها، افزود: این اقدامات ارزشمند هستند، اما کافی نیستند. باید به‌سمت توسعه الگوهای تعامل با صنایع و استفاده از منابعی مانند پساب برای آبیاری فضای سبز حرکت کنیم.

شهردار منطقه بیان کرد: احداث ساختمان اداری منطقه ۲۱ آغاز شده که در صورت تأمین اعتبارات از سوی اداره کل محیط زیست شهرداری تهران می‌تواند به نخستین ساختمان سبز شهرداری تهران و الگویی در حوزه ساخت‌وساز پایدار شهری تبدیل شود.

در ادامه، مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران با اشاره به ظرفیت‌های بالای منطقه ۲۱ برای اجرای پایلوت‌های زیست‌محیطی، گفت: با وجود استقرار صنایع و مجموعه‌های نظامی در این منطقه، اجرای طرح‌هایی نظیر بازچرخانی آب، بهره‌گیری از انرژی‌های تجدید پذیر و توسعه فضای سبز امکان‌پذیر و ضروری است.

باغ خانی‌پور بر اهمیت آموزش محیط زیستی در سطوح محلی تأکید کرد و افزود: باید از ظرفیت نهادهایی مانند مدارس، مساجد، بسیج و خانه‌های محیط زیست برای نهادینه‌سازی فرهنگ زیست‌محیطی استفاده کنیم. جایی که مردم در پروژه‌ها حضور دارند، نتایج ماندگارتر است.

در این نشست، به برخی چالش‌های اجرایی از جمله توقف پروژه‌های تصفیه‌خانه به‌دلیل ناهماهنگی‌های نهادی نیز اشاره شد. امیدیان خواستار تقویت تعامل با نهادهای فنی، قضائی و اجرایی برای احیای این پروژه‌ها شد و تصریح کرد: با رویکردی تدبیر محور و بهره‌گیری از دیپلماسی شهری، می‌توان مسیر اجرای پروژه‌های کلیدی را هموار کرد.

در پایان نشست، طرفین بر تدوین برنامه عملیاتی مشترک، مستندسازی تجربیات، تسریع در اجرای پروژه‌ها و مشارکت فعال مردم و صنایع تأکید کردند.