یک جامعهپرداز گفت: افسانه هندوانه و نقش آن در بحران آب، برای فریب دادن و پوشاندن اعداد دیگری شکل گرفته است.
محمد فاضلی، جامعهپرداز کشور در گفتگویی با اشاره به بحران آب در کشور به موضوع هندوانه و آب مصرفی آن پرداخت و گفت: افسانه هندوانه و نقش آن در بحران آب، برای فریب دادن و پوشاندن اعداد دیگری شکل گرفته است.
وی افزود: تولید هر یک کیلو گرم هندوانه ۳۰۰ لیتر مصرف آب دارد و در کشور سالانه ۳ میلیون تن هندوانه تولید میشود که ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب برای تولید آن به مصرف میرسد.
وی تصریح کرد: بر اساس آمار گمرک، سال گذشته ۸۰۰ هزار تن هندوانه از کشور صادر شد که یکچهارم میزان ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرفی آن است. این ۹۰۰ میلیون متر مکعب نسبت به آب سدهای کشور که برای تولید هندوانه مصرف میشود معادل یک درصد آب کشور است.
وی ادامه داد: کل آب مصرفی که شرکت آب و فاضلاب سالانه برای آب شرب و بهداشت تولید میکند حدود ۹ میلیارد متر مکعب است.
این جامعهپرداز در ادامه با اشاره به حاشیه رفتن اصل هدر رفت آب در ایران، عنوان کرد: متوسط میزان آب هدر رفت فیزیکی و آب بدون درآمد شبکههای شرب و بهداشت کشور ۳۵ درصد است که ۱۵ درصد آن، بدون درآمد است؛ یعنی آب مصرفی مدرسه، پادگان، مسجد و… است که بابت آن پولی پرداخت نمیشود.
وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: این ۳ میلیارد متر مکعب چند برابر تولید هندوانه کشور میشود؟ سه برابر میزان مصرف آب تولید هندوانه است. چند برابر هندوانه صادراتی کشور است؟ ۱۲ برابر.
فاضلی گفت: در نتیجه فقط مردم عامه در بحران آب درگیر موضوع حاشیهای هندوانه و آب مصرفی آن نیستند بلکه سیاست گذار ما هم در گیر این موضوع شده و اصل مسئله را به فراموشی سپرده است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سخنگوی صنعت آب کشور، ادعاهای مطرحشده در فضای مجازی درباره انتقال آب از خوزستان به کشورهای همسایه را رد کرد.
تصاویر منتشر شده از رووی M7 مدل ۲۰۲۵ نشاندهنده شباهت قابل توجهی در طراحی پروفایل دماغه این خودرو با بامو سری ۷ جدید است.
یک کارشناس حوزه آب با تأکید بر اینکه تنها راهحل ما در کوتاهمدت، مدیریت مصرف است، گفت: این امر باید با تکنولوژیهای کاهش مصرف، فرهنگسازی عمومی و تغییر رفتار مصرفی مردم همراه باشد. دولت هم باید به جای تأکید صرف بر عرضه، مدیریت منابع موجود را در اولویت قرار دهد.
وزارت جهاد کشاورزی نرخ خرید حمایتی هر کیلوگرم تخم مرغ از تولید کنندگان را بر اساس قانون تضمینی خرید محصولات اساسی کشاورزی به ازای هرکیلوگرم ۶۱ هزار تومان اعلام کرد.
Δ