جیرفت- پیام رسان روز- مشاور رییس سازمان محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت منابع مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: از سال ۹۸ معادل ۴۰ درصد به مناطق بحرانی تولید گرد و غبار ما اضافه شده است که یکی از آنها جازموریان است.
به گزارش پیام رسان روز علی محمد طهماسبی روز چهارشنبه در همایش ملی جازموریان در جیرفت اظهار کرد: جازموریان ۷۱۹ هزار تن در سال ذرات زیر ۲۰ میکرون تولید می کند و در مجموع سالانه نیم میلیون تن از این ذرات در جازموریان تولید و جابه جا میشود.
وی یادآور شد: جازموریان را به کانون دائمی گرد و غبار تبدیل کردهایم در حالی که سال ۹۸ اینگونه نبوده است.
طهماسبی ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته یک میلیون و ۳۲ هزار هکتار به پهنههای غبارخیز کشور اضافه کردهایم و از سال ۱۳۹۸ سطح فرسایش بادی ۳۵ میلیون هکتار شده است.
مشاور رییس سازمان محیط زیست کشور در ادامه با بیان اینکه توسعه و کشاورزی به شرطی که امنیت اکولوژیکی داشته باشیم، ممکن است افزود: طبق قانون سهم محیط زیستی تالاب جازموریان را باید مطالبه کنیم و این سهم فرقی با سهم شرب و کشاورزی ندارد، چه بسا مهمتر است.
وی با اشاره به اینکه یک گروه هماهنگی بین ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان نیاز است اضافه کرد: در سال ۱۳۸۰ شدیدترین کانون های زراعی غبارخیز در کهنوج ۴.۲ هکتار بود و امروز محصول کشاورزی بیشتر تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
طهماسبی یادآور شد: استان کرمان بالاترین نرخ گسیل گرد و غبار را دارد اما کارگروه ماده چهار تشکیل نشده است و شرایط اضطرار در نظر گرفته نمی شود.
وی تصریح کرد: ۲ سال است شیوهنامهای تهیه و به استان ارسال کردهایم اما کارگروه تشکیل نمی شود و هشدار داده نمی شود.
تالاب جازموریان که بین ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد به طور کامل خشک شده و وضعیت نگرانکنندهای را برای اکوسیستم منطقه به وجود آورده. ثبت این تالاب در کنوانسیون رامسر هم نیازمند بهبود شرایط آبی آن است که دور از تصور به نظر میرسد.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: در حال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۲۳ در وضعیت نارنجی و ناسالم برای افراد حساس جامعه قرار دارد.
معاون محیط زیست طبیعی اعلام کرد: چشمانداز، ماموریت و اهداف کلان حفاظت و بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی کشور تا سال ۱۴۳۰ بهروزرسانی شد.
کارشناسان مطالعات آب و هوایی هشدار می دهند تغییرات اقلیمی، پدیده خشکسالی را به تهدیدی مرگبار در نقاط مختلف جهان تبدیل کرده است.
امکان مجدد نامنویسی برای جامانده از فرایند ثبتنام چند برابر ظرفیت جذب و پذیرش دانشجومعلم متعهد به خدمت فراهم شد.
Δ