اصفهان- مدیرکل منابع طبیعی اصفهان با اشاره به اینکه درچهارماه امسال ۲۲۵ هکتار از مراتع استان در آتش سوخت، گفت: در صورت وقوع حریقهای بزرگ، منابع و امکانات فعلی ما برای مهار کافی نخواهد بود.
به گزارش پیام رسان روز، محمدعلی کاظمی صبح شنبه در نشست بررسی وضعیت آتشسوزیهای جنگلی و مرتعی استان با حضور مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، نمایندگان فرمانداریها، مقامات ارشد نظامی ارتش و سپاه، نمایندگان نیروهای انتظامی، ادارات آتشنشانی، دفاتر استانداری و سایر دستگاهها، اظهار کرد: با توجه به شرایط آبوهوایی و حریقهای رخداده در سال جاری، این نشست برای ارائه گزارش وضعیت حریقها در مقایسه با سالهای گذشته و بهرهگیری از نظرات تخصصی دستگاههای مختلف تشکیل شده است.
وی خاطرنشان کرد: استان اصفهان با مساحتی بالغ بر ۱۰ میلیون هکتار، دارای حدود ۹۰ درصد عرصههای منابع طبیعی است که شامل جنگلهای زاگرسی در غرب استان در شهرستانهای سمیرم و فریدونشهر و مراتعی به وسعت ۶ میلیون هکتار میشود.
امکانات و منابع فعلی برای حریقهای چند جبههای و بزرگ کافی نیست
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه بیشترین حریقها در مناطق دارای پوشش گیاهی مقطعی یا جنگلی رخ داده و خسارات قابلتوجهی به دنبال داشته است، گفت: با وجود تعداد بالای حریقها در سال جاری، خوشبختانه وسعت این حوادث گسترده نبوده است.
کاظمی افزود: با این حال، در صورت وقوع حریقهای بزرگ و چندجبههای، منابع و امکانات فعلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای مهار آنها کافی نخواهد بود.
وی بر ضرورت همکاری دستگاههای مختلف از جمله نیروهای نظامی، انتظامی، فرمانداریها و ادارات مرتبط تاکید و اضافه کرد: این همکاریها در سالهای گذشته و بهویژه در سال جاری نقش مؤثری در مهار حریقها داشته است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با اشاره به نقش خطیر فرمانداریها و ستادهای مدیریت بحران شهرستانها، ابراز کرد: این نهادها بهعنوان خط مقدم در اطلاعرسانی و مدیریت اولیه حریقها عمل میکنند.
کاظمی ادامه داد: به محض وقوع حریق، اطلاعرسانی از طریق دهیاران، بخشداران یا حتی مردم محلی انجام میشود و تیمهای یگان حفاظت منابع طبیعی، بهرهبرداران، دهیاران، شهرداران و در صورت نیاز، آتشنشانیها، نیروهای بسیج، سپاه و ارتش وارد عمل میشوند.
وی همچنین به ماده ۴۷ قانون حفاظت و حمایت از اراضی ملی و منابع طبیعی اشاره کرد و افزود: بر اساس قانون تمامی مأموران دولتی، نظامی، انتظامی و شهرداریها موظفاند در صورت درخواست مأموران منابع طبیعی یا نیروی انتظامی، با تمام امکانات خود به مهار حریق کمک کنند.
افزایش حریق به دلیل گرما و خشکی زودرس پوشش گیاهی مراتع
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با استناد به گزارشهای هواشناسی، به گرمای زودهنگام و کاهش بارندگیهای بهاره در سال جاری اشاره کرد و گفت: این شرایط باعث خشکی زودرس پوشش گیاهی مراتع استان و افزایش خطر حریق شده است.
کاظمی خاطرنشان کرد: سه ضلع مثلث حریق یعنی گرما، مواد سوختنی و اکسیژن در مراتع و جنگلهای استان بهوفور وجود دارد؛ از این رو پوشش گیاهی یکساله به دلیل خشکسالی و گرما زودتر خشک شده و مستعد آتشسوزی است.
وی با اشاره به اینکه آتشسوزیها در سال جاری زودتر از موعد معمول و از اردیبهشتماه به جای تیرماه آغاز شده، اضافه کرد: با این حال، سرعت عمل همکاران یگان حفاظت و حضور بهموقع مردم و دستگاهها باعث شده تا وسعت حریقها نسبت به تعداد آنها کنترل شود.
به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، از ابتدای سال جاری تا کنون طی چهار ماه ۲۸ فقره حریق رخ داده و ۲۲۵ هکتار از مراتع استان در آتش سوخته است.
کاظمی با اشاره به اینکه در مدت مشابه سال گذشته طی ۲۲ فقره، ۷۹ هکتار از مراتع استان دچار آتش سوزی شده بود، افزود: اگرچه امسال تعداد حریقها نسبت به سال گذشته افزایش یافته اما وسعت آنها کمتر بوده است.
وی با بیان اینکه این مهم نتیجه حضور بهموقع و همکاری مؤثر مردم، دهیاران، شوراها، کشاورزان و دامداران است، به نقش دستگاههای متولی مانند سازمان جهاد کشاورزی، اداره کل امور عشایر، هلال احمر و بسیج سازندگی اشاره کرد و گفت: دستورالعملها و بخشنامههایی از طریق اداره کل مدیریت بحران و دفاتر استانداری به شهرداران و دهیاران ابلاغ شده تا در اطلاعرسانی، پیشگیری و اطفای حریق همکاری کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان اضافه کرد: با هدف پیشگیری از وقوع حریق در مراتع و عرصههای طبیعی نیز آموزشهایی به بهرهبرداران، دامداران و کشاورزان برای رعایت نکات ایمنی در استفاده از آتش ارائه شده است.
لزوم رفع اختلافات سازمانی برای حفاظت از طبیعت
کاظمی در خصوص مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست استان خاطرنشان کرد: اگرچه حفاظت این مناطق به محیط زیست واگذار شده اما یگان حفاظت منابع طبیعی همچنان در این مناطق فعال است و در صورت وقوع حریق، بدون توجه به محدوده جغرافیایی اقدام به اطفا میکند.
وی رفع هرگونه اختلاف نظر در این زمینه را خواستار شد و گفت: حریق مانند آتشسوزی در یک خانه است؛ آتشنشانی ابتدا آتش را خاموش میکند و سپس به مسائل دیگر میپردازد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان بر لزوم تقویت همکاری فرمانداران و مدیران دستگاهها در سطح شهرستانها تاکید کرد و افزود: در صورت وجود مشکلات یا کمبودها، پیگیری لازم انجام میشود.
کاظمی ابراز امیدواری کرد: با تداوم همکاری بین دستگاهها و استفاده از تجربیات و مصوبات جلسات قبلی، بتوان گامهای مؤثری در پیشگیری و مدیریت حریقهای جنگلی و مرتعی برداشت.
وی خاطرنشان کرد: همه دستگاهها لازم است تذکرات را به زیرمجموعههای خود ابلاغ کرده و آمادگی لازم را برای مواجهه با حریقهای احتمالی حفظ کنند.
کیانوش رستمی در مسابقات وزنهبرداری قهرمانی جهان در نروژ برای کشور کوزوو وزنه خواهد زد.
تیم ملی والیبال نوجوانان ایران در فینال قهرمانی زیر ۱۶ سال آسیا در حالی که دو بر صفر جلو بود بازی را با نتیجه ۳ بر ۲ واگذار کرد و عنوان قهرمانی را از دست داد.
قیمت دنا پلاس اتوماتیک آپشنال برابر با یک میلیارد و ۲۲۵ میلیون تومان است و چهار خودرو دیگر نیز بالای یک میلیارد فروخته میشوند و کوییک به عنوان ارزانترین سواری حال حاضر بازار در دو مدل GX L و LGXR با قیمت ۵۲۰ و ۵۳۰ میلیون تومان به فروش میرسد.
Δ