مدیرکل دفتر بررسی و مقاله با آلودگی های دریایی گفت: پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی دریای خزر الحاقی کنوانسیون تهران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
به گزارش پیام رسان روز، امید صدیقی مدیرکل دفتر بررسی و مقاله با آلودگیهای دریایی گفت: پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی دریای خزر الحاقی کنوانسیون تهران به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید.
وی ادامه داد: این پروتکل در جلسه فوقالعاده اعضای متعاهد به کنوانسیون تهران در خردادماه ۱۳۹۷ در شهر مسکو به امضا رسید و از آن تاریخ روند قانونی تصویب و الحاق در کشورهای حاشیه دریای خزر و عضو کنوانسیون طی شد و تا کنون چهار کشور دیگر ساحلی خزر این پروتکل را در مجالس خود تصویب کرده بودند؛ لذا با تصویب این پروتکل توسط مجلس محترم شورای اسلامی و طی روند قانونی و الحاق جمهوری اسلامی ایران به پروتکل مذکور، این پروتکل در کل منطقه دریای خزر تحت کنوانسیون تهران لازمالاجرا خواهد شد.
وی بیان داشت: خوشبختانه با تلاش و پیگیری بیوقفه معاون محترم رئیسجمهور و رئیس سازمان و معاون محترم محیط زیست دریایی و تالابها و تمامی همکاران سازمان و همچنین همکاری و حمایت مؤثر نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی، بهویژه رئیس و اعضا محترم کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس، پروتکل مذکور در روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ با اکثریت آرا مورد تأیید و تصویب مجلس قرار گرفت.
مدیرکل دفتر بررسی و مقاله با آلودگیهای دریایی تأکید کرد: تصویب و لازمالاجرا شدن این پروتکل در چارچوب کنوانسیون تهران، گامی مهم در راستای افزایش همکاری کشورهای حاشیه این منطقه جهت حفاظت، مدیریت و توسعه پایدار اکوسیستم دریای خزر است.
وی افزود: کنوانسیون تهران (کنوانسیون منطقهای حفاظت از محیط زیست دریای خزر)، معاهدهای منطقهای میان پنج کشور حاشیه دریای خزر شامل جمهوری اسلامی ایران، جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، قزاقستان و فدراسیون روسیه است که بهمنظور حفظ محیط زیست دریای خزر در تاریخ ۱۳ آبان ۱۳۸۲ در تهران به امضا رسیده و در ۲۱ مرداد ماه ۱۳۸۵ لازمالاجرا شده است. به همین دلیل این کنوانسیون به نام تهران نامگذاری شد و ۲۱ مرداد (روز لازمالاجرا شدن کنوانسیون تهران) به عنوان روز ملی دریای خزر ثبت شده و هر ساله کشورهای حاشیه خزر از جمله ایران این روز را گرامی میدارند. این کنوانسیون دارای ۵ پروتکل الحاقی بوده که پروتکل ارزیابی اثرات زیست محیطی فرامرزی چهارمین پروتکل است که توسط کشور ساحلی خزر به امضا رسیده است و با تصویب مجلس شورای اسلامی و الحاق کشور به عنوان آخرین عضو الحاقی، این پروتکل نیز لازمالاجرا خواهد شد.
صدیقی در خصوص سایر پروتکلهای الحاقی کنوانسیون تهران اظهارکرد: پروتکل آمادگی، واکنش و همکاری منطقهای در مبارزه با سوانح آلودگی نفتی که در مرداد ۱۳۹۰ امضا و در ۴ مرداد ۱۳۹۱ لازمالاجرا شد. پروتکل حفاظت از دریای خزر در برابر آلودگی ناشی از منابع و فعالیتهای مستقر در خشکی در آذر ۱۳۹۱ امضا و در شهریور ۱۳۹۴ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. پروتکل حفاظت از تنوع زیستی در آذر ۱۳۹۱ امضا و در مهر ۱۴۰۱ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. پنجمین پروتکل با عنوان پایش، ارزیابی، دستیابی و تبادل اطلاعات که متن آن در ۱۳۹۳ تهیه شد و هنوز در دست بررسی است.
رضا قیطاسی قویترین مرد ایران در دو سال اخیر با علی دایی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال دیدار کرد.
شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت زاده در مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی چین، حواشی بسیاری داشته است.
صفحه رسمی فیفا در اینستاگرام، ویدیویی از حرکت تماشایی موحد محمدپور، بازیکن تیم فوتبال ساحلی ایران را منتشر کرده است.
تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشورها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلیها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارد و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنشهای منطقهای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا میبیند.
Δ