تهران – پیام رسان روز – معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست با اعلام اینکه ۱۰۰ میلیون هکتار پروانه اکتشاف معدن در کشور صادر شده، بر ضرورت ساماندهی این پروانهها و بازنگری در صدور پروانههای اکتشاف تاکید کرد.
به گزارش پیام رسان روز از روابط عمومی سازمان حفاظت محیطزیست، هادی کیادلیری در اولین نشست تخصصی واکاوی قانون معادن و طرح اصلاحی از دیدگاه و الزامات محیط زیستی در پژوهشکده محیط زیست و توسعه پایدار افزود: فقر و بیماری و اسیب پذیری محیطزیست از مهمترین چالشهای بخش معدن کاری است و رفع این معضلات در تدوین ضوابط در دست اقدام است.
همچنین بهرام شکوری عضو شورایعالی معادن ایران نیز با تاکید بر پتانسیل عظیم معادن ایران در ایجاد اشتغال و ارزآوری و توسعه پایدار کشور، اعلام کرد در حال حاضر در حدود ۳ درصد مساحت کشور پروانه صادر شده است. و پیشنهاد داد که یک کار مشترک برای تدوین ضوابط معادن با مدیریت پژوهشکده محیطزیست به عنوان یک موسسه مورد تایید همه ذینفعان انجام گردد که مورد تصویب قرار گرفت.
در ادامه مجید پورمقدم نماینده وزارت صمت با تاکید بر همکاری با سازمان حفاظت محیطزیست از جمله در موافقت با ارتقای مناطق چهارگانه در سنوات قبل، با بیان اینکه حدود ۵۰ درصد معادن کشور به دلایل فنی یا اقتصادی تعطیل هستند و تنگناهای بخش معدنکاری را برشمردند.
وی آمادگی بخش ذینفعان معدن جهت تدوین و به روز رسانی ضوابط زیست محیطی معادن را اعلام کرد و تعامل بین بخش محیطزیست و معدن را بهترین راهکار برای رسیدن به منافع کشور برشمرد و از امادگی برای ایجاد این تعامل خبر داد.
در بخش دوم این نشست چهرههای شاخص علمی از دانشگاههای تراز اول کشور، نمایندگان مرکز پژوهشهای مجلس، نمایندگان وزارت صمت، اتاق بازرگانی ایران و نمایندگان اتاق معدن در ارتباط با موضوع ضرورت معدنکاری و الزامات و ملاحظات محیطزیستی به بیان دیدگاههای و چالشهای مورد نظر پرداختند.
از جمله اینکه از سال ۱۳۹۲ تاکنون ضوابط زیست محیطی فعالیتهای معدنی در دست تدوین است که به سرانجام نرسیده است و تصویب شد که پژوهشکده محیطزیست جهت تسریع در این روند پیشنهادات و راهکارهای علمی را ارایه دهند.
جلیل بادام فیروز رئیس پژوهشکده محیط زیست با جمع بندی مطالب ارائه شده در این نشست، با اعلام نقش و رسالت پژوهشکده در تولید فکر و اندیشه برای حل چالش های زیست محیطی و کمک به جریان پایداری توسعه در کشور؛ بیان کرد هدف این نشست تخصصی این است که با تدوین ضوابط بر پایه قانون، تجارب گذشته و علم و اندیشه بتوانیم کارایی و اثربخشی ضوابط بخش معدن را به روز رسانی و ارتقا دهیم و خسارات معدنکاری بر محیطزیست را به حداقل ممکن کاهش داده و در جهت نیل به استانداردهای جهانی حرکت کنیم که در بخش معدن گرفتار ابرچالشهای محیطزیستی نشویم.
در پایان این نشست تصویب شد که برای نشست های آتی نظرات و پیشنهادت ذی نفعان حوزه معدنکاری و همچنین نقطه نظرات ذینفعان محیطزیست توسط پژوهشکده محیطزیست و توسعه پایدار اخذ شود و با مرکزیت پژوهشکده و مشارکت متخصصین دانشگاهها و موسسات علمی کشور راه حلهای مورد توافق برای دستیابی به قوانین، آییننامهها، ضوابط قابل اجرا و اثر بخش با هدف حفظ محیطزیست و انجام فعالیتهای معدنی پایدار ارائه شود.
در این نشست، نمایندگان معاونتهای تخصصی سازمان حفاظت محیطزیست به طرح دیدگاهها و الزامات زیست محیطی در قانون معادن پرداختند. نمایندگان معاونتها روند به روز رسانی ضوابط محیطزیستی قانون معادن، الزامات، آسیبها، چالشها و خسارات بخش معدنکاری بر محیطزیست را تشریح کردند.
پیام رسان روز: مراسم عزاداری شب تاسوعای حسینی و توسل به حضرت عباس علیهالسلام با حضور عاشقان آلالله،جمعی از مردم و مسئولین و با سخنرانی حجت الاسلام سید احمدی امام جمعه مسجدسلیمان در مسجد حضرت ابوالفضل(ع) محله سی برنج شهرستان مسجدسلیمان برگزار شد. به گزارش پیام رسان روز سخنرانی، روضه، سینه زنی، زنجیر زنی از جمله برنامه […]
پیام رسان روز/ داریوش رضایی: یکی از دغدغههای جدی و عمومی شهروندان مسجدسلیمان، تکمیل آرامستان قدیمی و پرقدمت منطقه چهاربیشه است. این آرامستان که سالها محل دفن بزرگان، ریشسفیدان و اموات طوایف مختلف بختیاری بوده است، امروز به طور کامل ظرفیت تکمیل و هیچ قطعه قابل استفادهای جهت دفن متوفیان در آن وجود ندارد. آرامستان چهاربیشه […]
پیام رسان روز: اجتماع بزرگ حماسه حسینی شام غریبان در مسجدسلیمان برگزار می شود. به گزارش پایگاه خبری پیام رسان روز این مراسم با سخنرانی حجت الاسلام امینی و حجت الاسلام ایران رام به همراه روضه خوانی، مداحی با سبک های محلی روز یکشنبه ساعت ۸ شب در جوار شهدای گمنام نفتک برگزار خواهد شد. در این […]
دو کیفپول بیتکوین پس از ۱۴ سال سکوت، میلیاردها دلار جابهجا کردند؛ انتقالی مرموز که نگاهها را به خود جلب کرد.
Δ