تهران – پیام رسان روز – معاون محیط زیست دریایی و تالابها سازمان حفاظت محیطزیست با اشاره به اینکه وضعیت امروز تالابها میراث ۳۵ سال گذشته است، گفت: در مدت ۵ تا ۶ سال گذشته توانستیم کارهای سختی در راستای حفاظت از تالابها انجام دهیم.
به گزارش پیام رسان روز از سازمان حفاظت محیط زیست، احمدرضا لاهیجانزاده روز چهارشنبه در نشست تخصصی معاونت محیط زیست دریایی و تالابها با تشکلهای مردم نهاد حوزه تالابی که در سالن سرو سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، افزود: در گذشته قانونی در حوزه حفاظت از تالابها داشتیم که مربوط به دهه ۵۰ بود و بعدها در سال ۹۶ قانون حفاظت از تالابها به تصویب مجلس رسید که قانون بسیار محکم و جامعی بود و در سال ۹۷ نیز آییننامه اجرایی آن تصویب شد.
وی اظهار داشت: شرایطی که اکنون در حوزه تالابها با آن مواجه هستیم با ۱۰ تا ۱۵ سال گذشته قابل قیاس نیست. مواردی مانند خشکسالی، کاهش میزان بارش، عملکردهای تصمیمسازان و تصمیمگیران نیز در این زمینه تاثیرگذار بوده است.
لاهیجان زاده با تاکید بر اینکه در این دوره به اطمینان میدهم که به طور شفاف از تنوع کارهای صورت گرفته در حوزه تالابها به سازمانها و تشکلهای مردم نهاد توضیح خواهیم داد، گفت: در حوزه فرهنگسازی تفکر و تصمیمگیری مسئولان و استاندران کارهای مثبتی انجام شد که باعث اصلاح بخش زیادی از این موضوعات شده است.
معاون سازمان حفاظت محیطزیست تصریح کرد: این دوره به شما اطمینان میدهم که به طور شفاف از تنوع کارهای صورت گرفته برای سازمانها و تشکلهای مردم نهاد توضیح خواهیم داد، در بحث تالاب هامون و به طور کلی تالابهای سراسر کشور اقدامات سازنده ای انجام گرفته و بخش زیادی از اخبار منتشر شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مربوط به تالابها است تا فرهنگسازی برای حفاظت در این حوزه صورت بگیرد. امیدواریم درباره تالاب هامون آن کارهای ابتدایی که در حوزه دیپلماسی صورت گرفته کارهای جدی صورت بگیرد تا به نتایج مثبتی دست پیدا کنیم.
لاهیجان زاده افزود: در تالاب پلدختر کارهایی صورت گرفته که نیاز است این کارها استمرار یابد و باید دوباره بررسیها ادامه داشته باشد تا در جاهایی که امکان بازیابی وجود دارد اقدامات سازنده صورت گیرد، درباره تالابهای استان فارس کارهای زیادی دنبال میکنیم و وزارت نیرو نیز در این زمینه همکاری خوبی دارد.
شهرکرد-فرمانده انتظامی شهرستان لردگان از شناسایی و دستگیری فرد قاتل در کمتر از یک ساعت در این شهرستان خبر داد.
محور گردشگری زیورآلات سنتی یزد در بازار زرگریها ایجاد شده و موزه تخصصی طلای یزد در مرحله مطالعه و بررسی است. همچنین با همکاری شهرداری یزد دو گالری شهری ایجاد شده است.
مدیر کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: خانه حاج حسین ملک که تحت مرمت و مطالعه قرار دارد، پس از اتمام مراحل بازسازی به عنوان مرکز فرهنگی با محوریت وقف، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
مدیر موزه ملی قرآن کریم گفت: این موزه بهمنظور ارائه خدمات بهتر به بازدیدکنندگان به مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد منتقل میشود.
Δ