اصفهان- شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان و ایستگاههای خمینیشهر، زرینشهر، شاهینشهر و مبارکه صبح چهارشنبه ۱۱ تیر وضعیت قابل قبول را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار مهر، شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان بر اساس دادههای ۱۳ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ۶ صبح روز چهارشنبه، یازدهم تیر با میانگین ۸۴ AQI در وضعیت قابل قبول است.
بر اساس دادههای سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیطزیست (منطقه اصفهان)، شاخص هوای این کلانشهر امروز در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان با عدد ۸۱، پارک زمزم با عدد ۶۳، دانشگاه صنعتی ۸۴، خیابان زینبیه ۸۸، خیابان فرشادی ۷۶، خیابان فیض ۸۷، بولوار کاوه ۸۱، کرد آباد ۶۸، خیابان میرزا طاهر ۶۰، ولدان ۹۰ و خیابان هزار جریب ۶۳ AQI وضعیت قابل قبول را نشان میدهد.
شاخص هوای اصفهان کماکان در خیابانهای رودکی و رهنان به ترتیب با عدد ۱۰۴ و ۱۴۲ AQI در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروههای حساس است.
امروز همچنین شاخص هوا در ایستگاه خمینیشهر با عدد ۶۷، زرینشهر ۷۱، شاهین شهر با میانگین ۸۴ و مبارکه ۷۶ AQI در وضعیت قابل قبول و در قهجاورستان با عدد ۱۲۸ AQI وضعیت ناسالم برای گروههای حساس را نشان میدهد.
شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروههای حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.
این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاههای پایش هوا ثبت میشود.
شاخص کیفی هوا ( Air Quality Index ) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچکتر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچکتر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل میکند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش میدهد.
خرمآباد- هوشمندسازی، بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر و مصالح نوین الزامات ساختوسازهای آینده محسوب میشود، اما آیا «صنعت ساختمان» در ایران آماده ورود به عصر هوشمندی است؟
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به حملات اخیر به مراکز درمانی گفت: حمله به بیمارستانها، تنها تخریب یک ساختمان نیست، بلکه به معنای هدفگیری مستقیم جان بیماران است.
مرتضی حسن پور، اولین «پرستار مرد» ایران درگذشت.
Δ