معاون وزیر بهداشت گفت: نمکهای رنگی فاقد ید و حاوی فلزات سنگین میتوانند به سلامت آسیب بزنند و مردم از نمکهای یددار تصفیهشده استفاده کنند.
علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار پیام رسان روز گفت: در سالهای اخیر، با توسعه مصرف نمکهای یددار در کشور، یکی از معضلات مهم بهداشتی یعنی کمبود ید و بیماری گواتر تا حد زیادی کنترل شده است و حدود دو دهه پیش، گواتر یکی از مشکلات شایع، بهویژه در میان زنان بود که ناشی از کمبود ید در رژیم غذایی مردم بود.
وی افزود: با اجرای برنامههای سراسری برای یددار کردن نمک مصرفی خانوارها، این مشکل به شکل قابل توجهی کاهش یافت و سلامت عمومی جامعه بهبود پیدا کرد.
به گفته رئیسی؛ اما در ماههای اخیر، تبلیغات فضای مجازی پیرامون نمکهای موسوم به «نمکهای رنگی»، نگرانیهایی را در بین کارشناسان بهداشت ایجاد کرده است و این نوع نمکها معمولاً فاقد ید هستند و به دلیل تصفیهنشده بودن، میتوانند حاوی فلزات سنگین و مواد مضر دیگر باشند.
وی خاطرنشان کرد: فلزات سنگین خاصیت تجمعی دارند و در طول زمان میتوانند در بافتهای بدن رسوب کرده و زمینهساز بروز بیماریهای مزمن نظیر سرطان، مشکلات کبدی و کلیوی و حتی اختلالات عصبی شوند و مردم از مصرف این نوع نمکها خودداری کرده و همچنان از نمکهای یددار تصفیهشده که تحت نظارت وزارت بهداشت هستند، استفاده کنند.
امکان مجدد نامنویسی برای جامانده از فرایند ثبتنام چند برابر ظرفیت جذب و پذیرش دانشجومعلم متعهد به خدمت فراهم شد.
سازمان هواشناسی با صدور هشداری از تشدید فعالیت سامانه بارشی و تقویت ناپایداریهای همرفتی خبر داد.
شرایطی که در سالهای گذشته بر جامعه ما از نظر اقتصادی و اجتماعی حاکم شد به نوعی باعث بروز موج افغانستان ستیزی در بین مردم شده است اما نباید این مساله را که دولتها در افزایش این موج سهم عمدهای داشتهاند نادیده بگیریم
Δ