در آستانه اربعین، زائران داروهای روزانه و داروهای ضروری خود را به اندازه کافی همراه داشته باشند.
با آغاز موج سفرهای زائران به عراق در آستانه اربعین حسینی، یکی از مهمترین نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، قوانین سختگیرانه این کشور در زمینه ورود داروها است و بسیاری از داروهایی که در ایران بهراحتی قابل تهیه و مصرف هستند، در عراق بهعنوان مواد ممنوعه تلقی شده و همراه داشتن آنها میتواند تبعات سنگین قانونی به همراه داشته باشد.
بر اساس مقررات رسمی عراق، ورود داروهای حاوی ترکیبات مخدر یا آرامبخش به این کشور ممنوع است. از جمله این داروها میتوان به کدئین، ترامادول، متادون، بوپرهنورفین، دیازپام و مشتقات آن اشاره کرد، این ممنوعیت حتی شامل برخی شربتهای سرفه و مسکنهایی است که در ایران به صورت آزاد یا با نسخه تجویز میشوند.
زائرانی که نیاز به مصرف داروهای خاص دارند، میتوانند از خدمات پزشکی و دارویی در پایگاههای هلال احمر و مراکز بهداشت مستقر در مرزها و داخل خاک عراق بهرهمند شوند.
برخی گیاهان دارویی که در ایران رایج هستند نیز ممکن است در عراق بهعنوان ماده مشکوک یا ممنوعه تلقی شوند و شیرینبیان و قرهقروت از جمله گیاهانی هستند که به دلیل شباهت ظاهری یا اثرات احتمالی، میتوانند برای زائران دردسر ایجاد کنند.
مقامات عراقی به شدت با ورود هرگونه مواد مخدر سنتی یا صنعتی مقابله میکنند و مواردی چون تریاک، شیشه، گل، گراس، ماریجوانا، هروئین، ناس، کوکائین، ماشروم، قارچهای روانگردان و حشیش، در صورت کشف، علاوه بر توقیف، منجر به بازداشت فوری، تشکیل پرونده و اجرای مجازات قانونی خواهند شد.
کارشناسان بهداشت و سلامت بر ضرورت همراه داشتن داروهای مجاز و ضروری و پرهیز از حمل اقلام دارویی ممنوعه تأکید دارند. در همین راستا با محسن لعل، رئیس اداره آموزشهای همگانی اورژانس کشور و عبدالرضا پازوکی دبیر علمی پنجمین کنگره سلامت در اربعین به گفتگو پرداختیم.
محسن لعل، رئیس اداره آموزشهای همگانی اورژانس کشور، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری مهر در خصوص همراه داشتن داروهای شخصی گفت: افرادی که بهصورت روزانه دارو مصرف میکنند، باید داروهای خود را به اندازه ۱.۵ تا ۲ برابر روزهای سفر همراه داشته باشند، مثلاً اگر فردی روزانه یک دارو مصرف میکند و ۱۰ روز در سفر خواهد بود، باید دستکم ۱۵ عدد قرص همراه داشته باشد تا در صورت تأخیر در بازگشت دچار کمبود دارو نشود.
وی همچنین گفت: علاوه بر داروهای شخصی، زائرین میتوانند داروهایی مانند مسکنهای ساده (استامینوفن، ایبوپروفن)، قرص ضد تهوع، داروهای گوارشی (مانند آنتیاسیدها)، قرص ضد حساسیت (آنتیهیستامین) و پمادهای ضد سوختگی یا ضد درد عضلانی را همراه داشته باشند و البته توصیه میشود مصرف هر دارویی با مشورت پزشک پیش از سفر انجام شود.
اورژانس در مسیر اربعین همراه شماست
در پایان، لعل خاطرنشان کرد: سفر اربعین یک تجربه معنوی بینظیر است. اما حفظ سلامتی در این مسیر اهمیت ویژهای دارد و زائرین در صورت مشاهده علائم مشکوک در خود یا دیگران، حتماً از ایستگاههای سلامت و امدادی در مسیر کمک بگیرند و در صورت نیاز، از طریق سامانههای ارتباطی اورژانس کشور راهنمایی و کمک دریافت کنند.
هشدار درباره حمل بیبرنامه دارو به اربعین
حال عبدالرضا پازوکی، دبیر علمی پنجمین کنگره سلامت در اربعین، با تأکید بر اینکه سلامت زائران مسئولیتی علمی و انسانی است، گفت: برخی موکبها بدون مشورت تخصصی، داروهایی را همراه میبرند که یا مصرف نمیشوند یا خارج از اولویت درمانی هستند. وی افزود: داروهایی مانند پماد پیروکسیکام بهطور غیرضروری و در حجم بالا حمل میشود که منجر به اسراف دارویی میگردد.
پازوکی با اشاره به ممنوعیتهای دارویی در مرزها، تأکید کرد که داروهای خاص و دارای محدودیت باید تنها از مسیرهای رسمی مانند هلالاحمر تأمین شوند و تحت نظارت ویژه مورد استفاده قرار گیرند. وی همچنین خواستار تطبیق مقدار داروها با جمعیت موکب و نیاز واقعی شد.
زائران اربعین تنها باید داروهای مجاز و ضروری را همراه داشته باشند و حمل داروهای مخدر، شبهمخدر یا بدون مشورت تخصصی ممنوع است و ممکن است با برخورد قانونی مواجه شود و تأمین دارو در موکبها نیز باید هدفمند، از مسیرهای رسمی و متناسب با نیاز باشد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
عبور قیمت برنج اعلای ایرانی از مرز ۳۰۰هزار تومان برای هر کیلوگرم، همه زنگ خطرها را به صدا درآورده است. دولت، محتکران را عامل اصلی این وضعیت میداند و واردکنندگان، وضعیت موجود را نتیجه ممنوعیت غیرکارشناسی ثبت سفارش واردات برنج بهدلیل اشتباهات محاسباتی در دولت و مجلس عنوان میکنند.
بروجرد- در پی افزایش مصرف برق در بروجرد، یکی از ترانسهای برق در خیابان مقدسی جنوبی دچار آتشسوزی شد.
خرمآباد- باشگاه خیبر در دومین فصل حضور خود در لیگ برتر، با هدایت سید مهدی رحمتی و ترکیبی از بازیکنان باتجربه، چهرههای جوان و جذب مهرههای کلیدی داخلی و خارجی، وارد دوره تازهای شده است.
عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با افزایش تابش UV در تابستان خطر آسیبهای پوستی و چشمی بالا میرود، برای همین استفاده از ضد آفتاب برای کاهش این خطرات توصیه میشود.
Δ