تعیین راهبردهای فرهنگی در آرامستان‌ها ضروری است

اصفهان – سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان از بازنگری در سیاست‌های فرهنگی مجموعه باغ رضوان خبر داد و گفت: تعیین راهبردهای فرهنگی ضرورت روز آرامستان‌ها است.

سید ابراهیم حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آرامستان باغ رضوان در سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی به فراتر از نقش سنتی خود رفته و اکنون به یک فضای شهری چندمنظوره تبدیل شده است.

وی با بیان اینکه با وجود اقداماتی همچون تبلیغات محیطی، نصب تابلوهای تأمل‌برانگیز، برگزاری مناسبت‌های مذهبی و تولید محتوا در حوزه مفاهیم معاد و آخرت، اکنون ضرورت بازنگری و ارتقا کیفی این برنامه‌ها احساس می‌شود، افزود: تعیین راهبردهای فرهنگی، ضرورت روز آرامستان‌ها است که با ساعت‌ها کار کارشناسی به سرانجام می‌رسد.

سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان تصریح کرد: توجه به راهبردها در آرامستان باغ رضوان اصفهان به عنوان یکی از بزرگترین آرامستان‌های ایران، نه تنها بهبود خدمات‌رسانی را در پی داشته، بلکه تحولی ساختاری در مدیریت شهری و تعامل با شهروندان ایجاد کرده است؛ این رویکرد راهبردی با تمرکز بر شفافیت، عدالت‌محوری، هوشمندسازی و توسعه پایدار تأثیرات عمیقی بر عملکرد سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان و محیط این آرامستان گذاشته است.

حسینی با اشاره به اقدامات جدید این سازمان گفت: طراحی نخستین نقشه گردشگری آرامستان‌های کشور با محوریت باغ رضوان، گامی مهم در جهت معرفی چهره‌های فرهنگی و هنری مدفون در این مکان است؛ این نقشه با الهام از هنر صفوی طراحی شده و با معرفی بیش از ۱۱۰ شخصیت فرهنگی خارج از قطعه نام‌آوران، تجربه‌ای هدفمند برای بازدیدکنندگان فراهم می‌کند.

وی از توسعه اپلیکیشن اختصاصی باغ رضوان خبر داد و اظهار کرد: این سامانه امکان جست‌وجوی مزار متوفیان و مطالعه زندگینامه مشاهیر را فراهم کرده و گامی مؤثر در دیجیتالی‌سازی خدمات و تعامل با نسل جدید به شمار می‌رود.

سرپرست سازمان آرامستان‌های شهرداری اصفهان با اشاره به ساخت خانه بازی ویژه کودکان در مجاورت سالن تطهیر گفت: این فضا با هدف کاهش آسیب‌های روانی ناشی از حضور کودکان در فضای سوگ طراحی شده و با حضور مربیان تخصصی، محیطی امن و آموزشی برای کودکان فراهم می‌آورد.

حسینی نصب نمادهای هنری با مضامین معاد و قیامت را از دیگر اقدامات فرهنگی این مجموعه برشمرد و افزود: این نمادها با الهام از آیات قرآن و احادیث بر تقویت فضای معنوی آرامستان دلالت دارد

وی با تأکید بر لزوم تدوین بانک اطلاعاتی دیجیتال از چهره‌های مدفون در باغ رضوان، تصریح کرد: با وجود انتشار چندین عنوان کتاب، هنوز بسیاری از شخصیت‌های مدفون ناشناخته مانده‌اند و همکاری با دانشگاه‌ها برای مستندسازی این اطلاعات ضروری است. همچنین برگزاری رویدادهای هنری با موضوع مرگ و زندگی، می‌تواند به تعمیق نگاه فرهنگی نسبت به باغ رضوان کمک کند.