تهران- پیام رسان روز- محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگسنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
به گزارش روز سهشنبه گروه علمی پیام رسان روز از دانشگاه تربیت مدرس، مریم نیکخواه مجری این طرح با توضیحاتی در خصوص این نانوزیست حسگر اظهار داشت: بیماری پارکینسون شایعترین اختلال حرکتی عصبی بوده و هیچ درمان موثری برای کند کردن یا توقف پیشرفت بیماری وجود ندارد و درمان بر مدیریت علائم متمرکز است. توسعه سیستمهایی که بتواند بیومارکرهای پارکینسون را با دقت و صحت در مایعات بدن بسنجد، میتواند به پزشک در تشخیص صحیح بیماری و مدیریت آن کمک شایانی کند.
وی افزود: این محصول شامل ویالی حاوی نانوذرات قرمز رنگ طلا متصل به مولکولهای شناساگر اختصاصی است که در حضور غلظتهای مختلف نشانگر زیستی بیماری پارکینسون اگریگه شده و تغییر رنگ میدهد. در این روش نانوذرات طلا در صورت وجود نشانههای بیماری پارکینسون در بزاق بیمار تغییر رنگ میدهد و به رنگ بنفش تبدیل میشود. اگر فرد سالم باشد رنگ محلول تغییر نمیکند و قرمز باقی میماند.
این پژوهشگر خاطرنشان ساخت: زیست حسگر حاضر، با بهره گیری از فناوری نانو می تواند بیومارکر اختصاصی بیماری پارکینسون را با دقت و اختصاصیت بازشناسایی کند، در این زیرساخت نتایج با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.
این پژوهش به همت مریم نیکخواه، مرضیه موسیزاده، عطیه جهانگیریمنش و سیده فاطمه زهرا سیدی در گروه نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس به انجام رسیده است.
شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اعلام کرد: در حال حاضر کیفیت هوای تهران با شاخص ۱۲۳ در وضعیت نارنجی و ناسالم برای افراد حساس جامعه قرار دارد.
معاون محیط زیست طبیعی اعلام کرد: چشمانداز، ماموریت و اهداف کلان حفاظت و بهرهبرداری پایدار از تنوع زیستی کشور تا سال ۱۴۳۰ بهروزرسانی شد.
کارشناسان مطالعات آب و هوایی هشدار می دهند تغییرات اقلیمی، پدیده خشکسالی را به تهدیدی مرگبار در نقاط مختلف جهان تبدیل کرده است.
امکان مجدد نامنویسی برای جامانده از فرایند ثبتنام چند برابر ظرفیت جذب و پذیرش دانشجومعلم متعهد به خدمت فراهم شد.
Δ