تهران- پیام رسان روز- محققان دانشگاه تربیت مدرس، موفق به طراحی نانوزیست حسگر رنگسنجی به منظور تشخیص سریع بیماری پارکینسون شدند.
به گزارش روز سهشنبه گروه علمی پیام رسان روز از دانشگاه تربیت مدرس، مریم نیکخواه مجری این طرح با توضیحاتی در خصوص این نانوزیست حسگر اظهار داشت: بیماری پارکینسون شایعترین اختلال حرکتی عصبی بوده و هیچ درمان موثری برای کند کردن یا توقف پیشرفت بیماری وجود ندارد و درمان بر مدیریت علائم متمرکز است. توسعه سیستمهایی که بتواند بیومارکرهای پارکینسون را با دقت و صحت در مایعات بدن بسنجد، میتواند به پزشک در تشخیص صحیح بیماری و مدیریت آن کمک شایانی کند.
وی افزود: این محصول شامل ویالی حاوی نانوذرات قرمز رنگ طلا متصل به مولکولهای شناساگر اختصاصی است که در حضور غلظتهای مختلف نشانگر زیستی بیماری پارکینسون اگریگه شده و تغییر رنگ میدهد. در این روش نانوذرات طلا در صورت وجود نشانههای بیماری پارکینسون در بزاق بیمار تغییر رنگ میدهد و به رنگ بنفش تبدیل میشود. اگر فرد سالم باشد رنگ محلول تغییر نمیکند و قرمز باقی میماند.
این پژوهشگر خاطرنشان ساخت: زیست حسگر حاضر، با بهره گیری از فناوری نانو می تواند بیومارکر اختصاصی بیماری پارکینسون را با دقت و اختصاصیت بازشناسایی کند، در این زیرساخت نتایج با چشم غیر مسلح قابل مشاهده است.
این پژوهش به همت مریم نیکخواه، مرضیه موسیزاده، عطیه جهانگیریمنش و سیده فاطمه زهرا سیدی در گروه نانوبیوتکنولوژی دانشکده علوم زیستی دانشگاه تربیت مدرس به انجام رسیده است.
تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشورها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلیها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارد و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنشهای منطقهای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا میبیند.
رئیسجمهور آمریکا با اشاره به خطوط قرمز ایران درباره برنامه غنیسازی اورانیوم خود، گفته خواستار «برچیدن کامل برنامه هستهای ایران» است، با این حال، حاضر به شنیدن نظرات درباره برخورداری ایران از انرژی هستهای است.
سردار خلبان محمد خیرجوی، فرمانده هوا دریا نیروی دریایی سپاه، اولین پرواز روی آتش بندر شهید رجایی توسط بالگردهای نیروی دریایی سپاه را روایت میکند.
حقوق سایر سطوح با افزایش ۳۲ درصدی همراه شده و حقوق حداقلی بگیرها ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
Δ