جیرفت- پیام رسان روز- مشاور رییس سازمان محیط زیست و دبیر ستاد ملی سیاستگذاری و هماهنگی مدیریت منابع مقابله با پدیده گرد و غبار گفت: از سال ۹۸ معادل ۴۰ درصد به مناطق بحرانی تولید گرد و غبار ما اضافه شده است که یکی از آنها جازموریان است.
به گزارش پیام رسان روز علی محمد طهماسبی روز چهارشنبه در همایش ملی جازموریان در جیرفت اظهار کرد: جازموریان ۷۱۹ هزار تن در سال ذرات زیر ۲۰ میکرون تولید می کند و در مجموع سالانه نیم میلیون تن از این ذرات در جازموریان تولید و جابه جا میشود.
وی یادآور شد: جازموریان را به کانون دائمی گرد و غبار تبدیل کردهایم در حالی که سال ۹۸ اینگونه نبوده است.
طهماسبی ادامه داد: در ۱۵ سال گذشته یک میلیون و ۳۲ هزار هکتار به پهنههای غبارخیز کشور اضافه کردهایم و از سال ۱۳۹۸ سطح فرسایش بادی ۳۵ میلیون هکتار شده است.
مشاور رییس سازمان محیط زیست کشور در ادامه با بیان اینکه توسعه و کشاورزی به شرطی که امنیت اکولوژیکی داشته باشیم، ممکن است افزود: طبق قانون سهم محیط زیستی تالاب جازموریان را باید مطالبه کنیم و این سهم فرقی با سهم شرب و کشاورزی ندارد، چه بسا مهمتر است.
وی با اشاره به اینکه یک گروه هماهنگی بین ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان نیاز است اضافه کرد: در سال ۱۳۸۰ شدیدترین کانون های زراعی غبارخیز در کهنوج ۴.۲ هکتار بود و امروز محصول کشاورزی بیشتر تحت تاثیر فرسایش بادی قرار دارد.
طهماسبی یادآور شد: استان کرمان بالاترین نرخ گسیل گرد و غبار را دارد اما کارگروه ماده چهار تشکیل نشده است و شرایط اضطرار در نظر گرفته نمی شود.
وی تصریح کرد: ۲ سال است شیوهنامهای تهیه و به استان ارسال کردهایم اما کارگروه تشکیل نمی شود و هشدار داده نمی شود.
تالاب جازموریان که بین ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار دارد به طور کامل خشک شده و وضعیت نگرانکنندهای را برای اکوسیستم منطقه به وجود آورده. ثبت این تالاب در کنوانسیون رامسر هم نیازمند بهبود شرایط آبی آن است که دور از تصور به نظر میرسد.
تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشورها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلیها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارد و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنشهای منطقهای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا میبیند.
رئیسجمهور آمریکا با اشاره به خطوط قرمز ایران درباره برنامه غنیسازی اورانیوم خود، گفته خواستار «برچیدن کامل برنامه هستهای ایران» است، با این حال، حاضر به شنیدن نظرات درباره برخورداری ایران از انرژی هستهای است.
سردار خلبان محمد خیرجوی، فرمانده هوا دریا نیروی دریایی سپاه، اولین پرواز روی آتش بندر شهید رجایی توسط بالگردهای نیروی دریایی سپاه را روایت میکند.
حقوق سایر سطوح با افزایش ۳۲ درصدی همراه شده و حقوق حداقلی بگیرها ۴۵ درصد افزایش پیدا کرده است.
Δ