دزفول-پیام رسان روز- محقق مروج ارشد گندم با اشاره به تولید ۱۷.۸ درصد گندم تولیدی کشور در استان خوزستان گفت: ظرفیت این استان برای تولید گندم به طور کامل استفاده میشود.
به گزارش پیام رسان روز، فرشاد بختیار روز دوشنبه در نشست کارگروه آموزشی محقق مروجان ارشد کشاورزی در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول به بررسی نتایج برنامه انتخاب مشارکتی ارقام گندم اقلیم گرم و خشک کشور در خوزستان از سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ پرداخت و گفت: استان خوزستان با سهم ۱۷.۸ درصدی بیشترین سهم را در تولید گندم کشور دارد. وی رعایت نکردن اصول به زراعی گندم در مراحل کاشت، داشت و برداشت توسط کشاورزان، کمبود امکانات و تجهیزات و خلاهای مالی را از دلایل پایین بودن بهره وری تولید گندم در خوزستان عنوان کرد و افزود: برنامه انتخاب مشارکتی ارقام گندم با هدف اجرای آن و معرفی ارقام جدید گندم به بهره برداران اجرا شده است؛ در این روش کشاورزان در انتخاب ارقام پرمحصول دخالت دارند و رقم مورد نظر را با توجه به شرایط مزرعه انتخاب میکنند. بختیار تصریح کرد: استانهای خوزستان، فارس، خراسان رضوی، کرمانشاه و آذربایجان غربی پنج تولید کننده اول گندم کشور هستند و سایر استانها سهم ناچیزی در تولید گندم دارند. این محقق مروج ارشد گندم و از اساتید موسسه اصلاح بذر گندم کشور خاطرنشان کرد: ۲ هزار و ۵۱۴ کیلوگرم از هر هکتار گندم آبی و یکهزار و ۸۷ کیلوگرم از هر هکتار گندم دیم در خوزستان برداشت میشود.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش و منابع طبیعی صفی آباد دزفول نیز گفت: ورودی آب به عنوان عامل اصلی کشاورزی در خوزستان در مقایسه با گذشته به علت شرایط اقلیمی کشور کاهش یافته از طرفی سطح زیرکشت کشاورزی افزایش یافته است با این وجود شاهد افزایش تولید در استان هستیم که نشان از همت کشاورزان است. سیدمحمود طبیب غفاری با بیان اینکه انتقال دانش به عرصه و استفاده کشاورزان از دانش موجب ارتقای تولید شده است، افزود: امیدواریم کشاورزان از این تور ترویجی استفاده کافی را برده باشند و به تجربیات آنها اضافه و امنیت غذایی تضمین شود.
همایون کاظمی پژوهشگر مروج ارشد متخصص بیماریهای گندم نیز با اشاره به بیماریهای گندم گفت: بیماری زنگ زرد بر روی ارقام حساس در شرایط آب وهوایی خاص ایجاد میشود و به محض گرم شدن هوا از شدت بیماری و خسارت آن کاسته میشود.
وی افزود: دمای هوا در زمستان نقش مهمی در شروع اپیدمی زنگ زرد دارد و هرچه دما در طول ماههای زمستان پایین تر و مدت سرما طولانی تر باشد بروز و توسعه آلودگی کمتر و کندتر میشود.
کاظمی گفت: درصورت داشتن زمستان معتدل، مناسب بودن شرایط محیطی در اوایل فصل بهار، بارندگیهای زیاد همراه با دمای مناسب حدود ۱۵ درجه و حساس بودن ارقام کاشته شده احتمال اپیدمی بیماری زیاد خواهد بود.
وی با اشاره به دیگر بیماریهای گندم افزود: بیماریهای مهم گندم خوزستان شامل لکه برگهای گندم، سفیدک پودری، پوسیدگیهای ریشه و طوقه، سیاهکها و بیماریهای نواری باکتریایی و ویروسی هستند.
رمضان سرپرست پژوهشگر مروج ارشد متخصص حبوبات آبی نیز در این نشست گفت: به دلیل وجود دوپامین در باقلا از این گیاه در تولید داروهای بیماران پارکینسون و فشار خون نیز استفاده میشود.
وی افزود: تثبیت نیتروژن هوا، درصد بالای پروتئین، هزینه کم تولید، مصرف دانه خشک برای خوراک دام، مصرف بقایای گیاهی آن برای سوخت و شکستن سیکل بیماریها در تناوب با غلات از مزایای کشت باقلا است.
سرپرست با بیان اینکه دانه باقلا سرشار از فسفر، کلسیم، و آهن است، اظهارکرد: وجود باکتریهای تثبیت کننده نیتروژن در ریشه های گیاه باقلا موجب حاصلخیزی خاک و تثبیت نیتروژن هوا در خاک میشود.
به گزارش پیام رسان روز تور ترویجی محقق مروجان ارشد کشاورزی کشور به مدت ۲ روز به میزبانی مرکز تحقیقات و آموزش و منایع طبیعی صفی آباد دزفول برگزار شد.
دو کیفپول بیتکوین پس از ۱۴ سال سکوت، میلیاردها دلار جابهجا کردند؛ انتقالی مرموز که نگاهها را به خود جلب کرد.
کامیون KR با موتور ۳۰۰ اسببخاری و گیربکس ۱۸ سرعته، تازهترین محصول سایپا دیزل است. این کامیون چینی بهرغم داشتن امکانات ایمنی مدرن، فاقد تخت خواب استاندارد برای رانندگان بینراهی است.
برخی گزارشهای کاربران نشان از اختلال گسترده در اینترنت در ساعات گذشته دارد.
توت سفید میوهای است که جزو گیاهان دارویی با ارزش طبقه بندی میشود. این داروی گیاهی میوهای بومی در شمال کشور چین است.
Δ