تهران – پیام رسان روز – معاون برنامهریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به قانون ساماندهی تجارت مرزی از هزینه کردن بخشی از درآمد تجارت ته لنجیها برای آبادانی، اشتغال، توسعه زیرساخت لنجها و زیرساخت مرزی خبر داد.
به گزارش پیام رسان روز از سازمان توسعه تجارت ایران، مرتضی احمدی درباره قانون ساماندهی تجارت مرزی و ضمانت اجرایی آیین نامه سامان دهی تجارت مرزی گفت: در گذشته موضوع مبادلات مرزی، قانون داشت و در این قانون پیشبینی شده بود که ۳ درصد از تجارت رسمی به این شیوه اختصاص پیدا کند؛ در این قانون، تجارت مرزنشینها، پیله وران و ملوانی دیده شد.
معاون برنامهریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران اظهارداشت: قانون به ملوانان اجازه می داد که ۳ درصد در کنار بار تجاری که وارد میکنند کالا همراه ملوان وارد کنند؛ اما این رویه با گذشت زمان تغییر کرد و تبدیل به رویه عام و شبه تجاری شد.
وی با بیان اینکه تجارت ته لنجی شکل غیررسمی و شبه رسمی به خود گرفت، افزود: در سالهای گذشته تلاش شد که این قانون ساماندهی شود اما استانها در برابر آن مقاومت میکردند چراکه با معیشت و اشتغال افراد ساکن در استانهای مرزی گره خورده بود و اگر قانونگذار این قانون را دفعی جابه جا و منافع این کار ناگهانی قطع میشد، در برابر آن مقاومت میکردند.
احمدی با تاکید بر حل شدن مشکلات در قانون جدید، تصریح کرد: در قانون جدید ساماندهی به صورت تدریجی دیده شد به این معنا که طی ۵ سال از وضع موجود مسیر به سمت تجارت رسمی حرکت کند.
معاون برنامهریزی و مقررات سازمان توسعه تجارت ایران پیشبینی کرد: بخشی از درآمد تجارت ته لنجی صرف اشتغال، توسعه زیرساخت لنجها و زیرساخت های مرزی شود.
وی با بیان اینکه تلاش داریم موانعی که در سر راه اجرا این قانون وجود دارد را برداریم، گفت: گناوه یکی از بزرگترین بندرهای ایران است و واحدهای صنفی بسیاری در این بندر مبادرت به فروش ته لنجیها میکنند.
احمدی افزود: در این آیین نامه تلاش شده بعد از ۵ سال یک درصد از تجارت، همچنان شامل برخی معافیتها باقی بماند که از طریق آن واحدهای صنفی که ایجاد شدند، معیشت آن آسیب نبیند و از این محل به کار خود ادامه دهند.
اهواز – سایه سنگین گرد و غبار، آسمان خوزستان را خاکستری کرده و کیفیت هوای استان را به وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک رسانده تا جایی که چند روزی است خوزستانی ها آسمان آبی را به چشم ندیده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران از آغاز اجرای پروژه تأمین آب برای زیستگاههای حیاتوحش خبر داد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از اجرای ۱۳۰ پروژه اولویتدار خبر داد و تاکید کرد: مسیر پیشرفت شهری از دل نوآوری، مشارکت اجتماعی و بهرهگیری از فناوری میگذرد.
اصفهان- در قلب دشتهای توران، جایی که یوزپلنگ ایرانی، این گوهر نادر طبیعت ایران در معرض انقراض گام برمیدارد، پروژهای پیشگامانه برای نجات این گونه ارزشمند شکل گرفته است.
Δ