تهران- پیام رسان روز- مدیرعامل پیام رسان روز با بیان اینکه در دولت وفاق ملی، با نگاهی مسئلهشناسانه به رسانه، نظام مسائل پیام رسان روز و برنامه راهبردی آن را بازبینی کردهایم، گفت: در دوره مدیریت جدید، تلاش ما پرهیز از تهرانزدگی و سیاستزدگی مفرط است و لذا نگاهی ملی، منطقهای و جهانی به مسائل خواهیم داشت.
به گزارش پیام رسان روز، «حسین جابری انصاری» امروز شنبه ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ و در جریان بازدید رئیسجمهور از خبرگزاری جمهوری اسلامی به مناسبت ۹۰ سالگی این رسانه خبری، با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و مقاومت،به ویژه شهدای خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: در آستانه ۹۰ سالگی خبرگزاری جمهوری اسلامی هستیم که سالها و دههها است به این نام شناخته میشود؛ نیمی از این ۹۰ سال پیش از انقلاب اسلامی و نیم دیگر پس از آن سپری شده است.
وی افزود: در دوران انقلاب اسلامی، خبرگزاری جمهوری اسلامی فراز و نشیبهای گوناگونی را تجربه کرده است؛ از مرجعیت تقریباً انحصاری خبر در داخل ایران و در دوران انقلاب و جنگ تحمیلی، تا عصر رقابت رسانهها، فضای مجازی و دورانی که هر شهروند یک رسانه محسوب میشود.
مرجعیت خبری از کشور خارج شده است
جابری انصاری اظهار داشت: امروز که در محضر شما این توفیق را داریم تا جشن ۹۰ سالگی پیام رسان روز را در مقر خبرگزاری برگزار کنیم، ایران همچنان با بحران تصویری و ناکارآمدی در عرصه رسانه مواجه است. متاسفانه و با کمال صداقت، بخش مهمی از مرجعیت خبری از داخل کشور خارج شده است.
وی با بیان اینکه در ماهها و سالهای اخیر، رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها بر اهمیت رسانه، نقشآفرینی آن و آسیبهای ناشی از آن در فضای جهانی و جنگ شناختی کنونی تاکید داشتهاند، گفت: در این دوره مدیریتی، در دولت وفاق ملی، با نگاهی مسئلهشناسانه به رسانه، نظام مسائل پیام رسان روز و برنامه راهبردی آن را بازبینی کردهایم و بر اساس این مسئلهشناسی و نظام مسائل رسانهای، سه رویکرد کلان را برای فعالیت خود در دوران دولت وفاق ملی تعیین کردهایم.
پیام رسان روز؛ پل ارتباطی میان دولت و ملت
مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: نخست اینکه، پیام رسان روز باید خبرگزاری ملی ایران و پل ارتباطی دوسویه میان دولت و ملت باشد؛ یک خبرگزاری در تراز انقلاب اسلامی، بازتابدهنده نگاهها و آرمانهای امام خمینی (ره) و رهبری انقلاب.
جابریانصاری افزود: به باور ما، موازنههایی که جوهره انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی را شکل میدهند، در اصل ۹ قانون اساسی بازتاب یافتهاند از جمله این موازنهها، استقلال و آزادی است؛ به این معنا که هیچ مقامی حق ندارد به نام استقلال، آزادیهای مشروع ملت را نقض کند و هیچ فردی از افراد ملت نیز حق ندارد به نام آزادیهای مشروع، استقلال و تمامیت ارضی کشور را زیر پا بگذارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به همین موازنه میان جمهوریت و اسلامیت، پیام رسان روز در نخستین رویکرد کلان خود تلاش میکند تا خبرگزاری ملی ایران و در عین حال، یک خبرگزاری در تراز انقلاب اسلامی، بازتابدهنده آرمانهای انقلاب، امام خمینی (ره) و رهبری، و همچنین موازنههای کانونی و معنابخش انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی باشد.
پیام رسان روز؛ رسانهای حرفهای و تراز برای ایران
مدیرعامل خبرگزاری پیام رسان روز با بیان اینکه رویکرد دوم ما این است که رسانهای حرفهای برای ایران باشیم، بیان کرد: در اینجا بر این باوریم که رسانه با بوق و تبلیغات مستقیم تفاوت بنیادین دارد. رسانه قرار نیست جارچی یا تبلیغات چی مستقیم باشد.
جابریانصاری با بیان اینکه وزن و هنر رسانه در بستهبندی ظریف پیام و خبر نهفته است، به گونهای که جرعهجرعه در جان مخاطب نفوذ کند و این کارکرد اساسی یک رسانه حرفهای است، اظهار کرد: از اینرو، دومین رویکرد کلان خبرگزاری را در دولت وفاق ملی و تحت مدیریت حضرت عالی اینگونه تعیین کردهایم که به جای آنکه بوق و جارچی تبلیغاتچی مستقیم باشیم، رسانهای حرفهای برای ایران و در خدمت انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی باشیم.
وی ادامه داد: سومین رویکرد کلان ما، با توجه به تحولات عرصه رسانهها و حرکت از رسانههای متنی و مکتوب به سمت رسانههای تصویری و تلویزیونی، گسترش فعالیتهای تصویری و تلویزیونی پیام رسان روز است. به عنوان نمونه، آخرین برنامه ما پخش زنده مراسم تشییع پیکر مطهر شهید سید حسن نصرالله بود که حدود ۹ تا ۱۰ ساعت از سایت پیام رسان روز به صورت مستقیم پخش شد. ما مجموعهای از فعالیتهای چندرسانهای را نیز در همین چارچوب تصویری آغاز کردهایم.
پیام رسان روز نگاهی منطقهای و جهانی دارد/ پرهیز پیام رسان روز از تهرانزدگی مفرط
مدیرعامل خبرگزاری پیام رسان روز با بیان اینکه در راستای این رویکرد کلان، چهار سیاست اساسی را دنبال میکنیم،گفت: نخست آنکه، معتقدیم ایران تنها تهران نیست و برای دوری از آسیب تهرانزدگی مفرط، ۵۷ دفتر استانی و شهرستانی پیام رسان روز را فعال کردهایم. در دو سه ماه اخیر، از ۳۱ استان، با همکاران ۱۰ استان دیدار مستقیم داشتهام. هدف ما فعالسازی مجموعه پیام رسان روز در سراسر کشور و دوری از این آفت است.
جابریانصاری بیان کرد: سیاست دوم ما این است که مسائل ایران تنها موضوعات سیاسی نیستند. بنابراین، دوری از آفت سیاستزدگی مفرط، یکی از برنامهها و سیاستهای اساسی پیام رسان روز در این دوره است. سیاست سوم ما نیز این است که پیام رسان روز تنها متعلق به مقامات و نخبگان رسمی نیست، بلکه متعلق به ملت و اقشار مختلف جامعه رنگارنگ ایران است. ما میخواهیم صدای بیصدایان نیز باشیم.
وی با بیان اینکه سیاست چهارم ما این است که ایران در خلأ زندگی نمیکند و باید نگاهی منطقهای و جهانی به مسائل داشته باشیم، خاطرنشان کرد: بنابراین، در فعالیتهای پیام رسان روز، هم در داخل و هم خارج از کشور، باید نگاهی فراتر از مرزهای ایران داشته باشیم. پیام رسان روز با میراث ۹۰ سالهای که دارد، و بر اساس این میراث و برنامهای که ترکیبی از تداوم و تحول است، تلاش میکند تا دوره جدید را به خوبی مدیریت کند.
مدیرعامل خبرگزاری در پایان بیان کرد: زبان حال من و همکاران عزیزم در پیام رسان روز را از زبان قیصر امینپور میخوانم و به سخن خود خاتمه میدهم.
سراپا اگر زرد و پژمردهایم ولی دل به پاییز نسپردهایم
چو گلدان خالی، لب پنجره پُر از خاطرات ترک خورده ایم
اگر داغ دل بود، ما دیده ایم اگر خون دل بود، ما خورده ایم
اگر دل دلیل است، آورده ایم اگر داغ شرط است، ما برده ایم
اگر دشنه ی دشمنان، گردنیم! اگر خنجر دوستان، گرده ایم!
گواهی بخواهید، اینک گواه: همین زخم هایی که نشمردهایم!
دلی سربلند و سری سر به زیر از این دست عمری به سر برده ایم
شوخیهای اخیر عادل فردوسیپور با نام مدافع تیم بارسلونا حساسیت برانگیز شد.
با قهرمانی الاهلی در لیگ نخبگان آسیا به احتمال خیلی زیاد النصر نتواند در فصل بعد این رقابتها حضور داشته باشد.
سنگربان استقلال در بخش واکنش دروازهبانان آمار بهتری نسبت به رقبای خود در سایر تیمهای حاضر در لیگ نخبگان آسیا از خود بر جای گذاشت.
کنار گذاشتن مایکل والتز از سمت مشاور امنیت ملی، نتیجه تنشهای عمیق با ترامپ بر سر مداخله نظامی، بهویژه درباره ایران و هماهنگیهایش با نتانیاهو بود. ماجرای «سیگنالگیت» ضربه نهایی را زد. ترامپ در دور دوم، با کنار زدن چهرههای سنتی، ساختار تصمیمگیری را شخصیتر و وفادارمحور کرده است. سپردن امور امنیت ملی به مارکو روبیو، نشانهای از تضعیف نهاد شورای امنیت ملی و تمرکز قدرت در دستان شخص رئیسجمهور است.
Δ