ایلام – پیام رسان روز – بارش سنگین برف و در پی آن بروز سرما و یخ بستن سطح زیستگاهها در زمستان هر سال باعث میشود که گونه های جانوری و پرندگان وحشی برای یافتن غذا به سکونتگاه های انسانی نزدیک شوند و در برخی موارد وارد روستاها و حاشیه شهرها شوند.
به گزارش پیام رسان روز، بر خلاف تصور و دیدگاه مرسوم که باید در این شرایط به جانداران و پرندگان که برای یافتن غذا به مناطق مسکونی نزدیک میشوند، غذا داد و آنها را سیر کرد، برخی کارشناسان محیط زیست در مقابل معتقدند که این کار موجب میشود وحوش و پرندگان به طور غریزی یاد بگیرند که به جای شکار برای یافتن غذا وارد سکونتگاه های انسانی شوند که این روند افزون بر آن که زیست طبیعی آنها را مختل میکند، خطرهای دیگری در پی دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست ایلام با اعتقاد بر این دیدگاه از جوامع محلی نظیر ساکنان مناطق روستایی، عشایری و حواشی شهرها خواست که از غذا دادن یا آزار رساندن به وحوش و پرندگان وحشی خودداری کنند.
«علیرضا محمدی» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار پیام رسان روز یادآور شد که در ماه های سرد سال برخی جانداران و وحوش مانند پرندگان، روباه، شغال، پلنگ، خرس یا دیگر گونهها برای یافتن غذا راهی مناطق مسکونی میشوند.
وی افزود: مردم در صورت دیدن هرگونه جانور یا پرندگان وحشی در نزدیک سکونتگاهها از ترساندن، آزار رساندن، شکار و یا غذا دادن به آنها به طور جدی اجتناب ورزند.
محمدی توضیح داد که غذا دادن به وحوش یا دانه پاشی برای پرندگان موجب میشود تا این جانواران به طور غریزی یاد بگیرند که برای یافتن غذا به سکونتگاههای انسان وارد شوند.
وی بیان کرد: حضور جانداران و پرندگان وحشی در نزدیکی سکونتگاههای انسانی سبب میشود تا آنها به جای شکار یاد بگیرند که در محل زیست انسانها به دنبال یافتن غذای آسان و راحت باشند که این موضوع روند طبیعی زندگی جانواران را مختل میکند. همچنین حضور و پرسه وحوش و پرندگان در نزدیکی سکونتگاههای انسان سبب میشود تا شکارچیان متخلف به راحتی آنها را شکار کنند.
محمدی از مردم خواست در صورت دیدن هر گونه حیوان یا پرنده وحشی در نزدیک سکونتگاهها موضوع را به سامانه ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا نیروهای یگان حفاظت محیط زیست راهی آن منطقه شوند.
از گسترده دو میلیون هکتاری استان ایلام، یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را زمینهای طبیعی تشکیل میدهد و سهم مناطق زیرمدیریت محیط زیست استان ۱۴۳ هزار هکتار است.
ایلام زیستگاه گونههای جانوری چون پلنگ، شاه روباه، خرس، کاراکال، عقاب، گراز، افعی دم عنکبوتی، کل، بز، میش، قوچ، گربه شنی و سایت تکثیر گوزن زرد است.
اهواز – سایه سنگین گرد و غبار، آسمان خوزستان را خاکستری کرده و کیفیت هوای استان را به وضعیت بسیار ناسالم و خطرناک رسانده تا جایی که چند روزی است خوزستانی ها آسمان آبی را به چشم ندیده اند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست تهران از آغاز اجرای پروژه تأمین آب برای زیستگاههای حیاتوحش خبر داد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران از اجرای ۱۳۰ پروژه اولویتدار خبر داد و تاکید کرد: مسیر پیشرفت شهری از دل نوآوری، مشارکت اجتماعی و بهرهگیری از فناوری میگذرد.
اصفهان- در قلب دشتهای توران، جایی که یوزپلنگ ایرانی، این گوهر نادر طبیعت ایران در معرض انقراض گام برمیدارد، پروژهای پیشگامانه برای نجات این گونه ارزشمند شکل گرفته است.
Δ