آهن آنلاین در بیستونهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی حضور یافت و ۲۰ اردیبهشت ماه نشست خبری با حضور اصحاب رسانه در غرفه این شرکت برگزار شد.
در این نشست خبری بهراد منتظری، مدیرعامل آهن آنلاین و المیرا میراعظمی، مدیر بازرگانی این مجموعه حضور داشتند. علاوه بر این سید امیر سیداسماعیلی، مدیرعامل اروند سامانه طرح و مشاور هیئت مدیره آهن آنلاین نیز پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.
در ابتدای نشست بهراد منتظری در خصوص تاریخچه و ویژگیهای آهن آنلاین صحبت کرده و گفت: در هفدهمین سالگرد تاسیس آهن آنلاین ساختار هلیدینگی آن تکمیل شده است. اروند سامانه طرح که تولیدکننده در حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و تجهیزات فرایندی است بهعنوان زیرمجموعهای از آهن آنلاین فعالیت میکند و در نمایشگاه نیز حضور دارد.
او درباره فعالیتهای اخیر آهن آنلاین گفت: مجموعه ما طی ۲ سال اخیر به سمت دانشبنیانی، ساختار تامین متریال خاص، ساختار بانکی و اعتباری بر مبنای سیستمهای جدید پرداخت و دریافت، همکاری با شرکتهای بزرگ در صنایع مادر کشور شامل نفت، گاز، پتروشیمی، معدن و فولاد و همکاری با ایپیسیها حرکت کرده است. آهن آنلاین دانش بنیانی را یکی از اصول اساسی خود در فرایند تولید و خدمات دیجیتال قرار داده است. در همین راستا امسال چندین محصول جدید دانش بنیان را به ثبت رساندیم.
المیرا میراعظمی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص معرفی هرچه بیشتر محصولات و خدمات آهن آنلاین گفت: ما تمام محصولات فولادی را عرضه میکنیم و تلاش داریم تا پکیج کاملی داشته باشیم. برخی کالاها را کمتر کار میکردیم؛ اما اکنون به لیست محصولات ما اضافه شده است. از جمله محصولات ما میتوان به میلگرد، تیرآهن، نبشی، ناودانی، ورقهای سیاه، ورقهای آلیاژی و فلزهای رنگی اشاره کرد.
سپس سیدامیر سیداسماعیلی اینگونه ادامه داد: آهن آنلاین یک شرکت بازرگانی خرید و فروش فلزات و بزرگترین استارتاپ صنعتی کشور است. این شرکت چیزی حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ نفر پرسنل دارد. عمده تخصص ما در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی است. حالا آهن آنلاین در بخش تولید نیز سرمایهگذاری کرده و ساخت محصولات فرایندی حوزه نفت مانند مبدلهای حرارتی، مخازن و انواع بویلرها را آغاز کرده است. با پالایشگاههای پارس جنوبی و سایر پتروشیمیها چه در عسلویه و چه ماهشهر شروع به همکاری کردهایم. حدود ۴ الی ۵ سال است که کارخانه را تجهیز کردهایم.
در حال حاضر اولین مبدل اسپیرال یا حلزونی ساخت خاورمیانه را رونمایی کردیم. پنجمین کشور تولیدکننده این محصول هستیم. مبدل حرارتی به خاطر شرایط اقلیمی کشور ما به سرعت دچار خرابی میشود؛ اما نوع اسپیرال ویژگیهای مثبتی نسبت به انواع قدیمیتر دارد و هزینههای مربوط به تعمیر مبدلهای قدیمی را کاهش میدهد. امیدواریم رونمایی از خط تولید این محصول را نیز در اهواز به انجام برسانیم. امروز که با شما صحبت میکنم با دو پالایشگاه پارس جنوبی و یک شرکت نفتی مادر قرارداد این محصول را منعقد کردهایم.
مدیرعامل آهن آنلاین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص صادرات عنوان کرد: ما هماکنون صادرات نداریم. در واردات نیز به حوزه برخی کالاهای خاص بسته به نیاز مصرفکننده ورود کردیم. آهن آنلاین در سه فاز فعالیت میکند. بخش اول تولید است. بخش دیگر هم بازرگانی و ترید است که سابقهای ۱۷ ساله در آن داریم. بخش جدید هم شتابدهنده (accelerator) است. زمانی افتخار ما استخدام افراد بود اما حالا بهعنوان شریک با افراد همکاری میکنیم به این معنا که به شرکتها ورود کرده و آنها را رشد میدهیم. برای صادرات هم برنامههایی داریم که باید با تولیدکنندهها جلو برود. قصد داریم دانش و محصولات خاص شرکت اروند را به کشورهای همسایه صادر کنیم. قیمتهای ما هم در مقایسه با نمونههای خارجی رقابتی است.
در ادامه یکی خبرنگاران حاضر در جلسه در خصوص مهمترین چالشهای آهن آنلاین طی سال گذشته و سال جاری سوالی مطرح کرد. در همین راستا مدیر بازرگانی آهن آنلاین اینگونه پاسخ داد: ۲ چالش مهمی که در سال گذشته با آن روبهرو بودیم و سعی کردیم زیرساختهای لازم برای آنها را فراهم کنیم؛ سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان بود که از بیرون به ما اعمال شد. از مدتها قبل این موارد راپیشبینی کردیم و نهایت سعی خود را برای تامین زیرساختهای لازم به خرج دادیم.
مشکل دیگر میزان نقدینگی است که پیشبینیهای لازم را برای آن انجام داده بودیم و سعی کردیم معاملات را به صورت اعتباری به به انجام برسانیم.
در ادامه مدیرعامل شرکت اروند به پاسخ این سوال پرداخت و گفت: من از سال ۱۳۸۷ در نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی شرکت کردم؛ اما این اولین سالی است که چراغهای نمایشگاه خاموش است. خودش میتواند یک دستاورد باشد اما دستاوردی که از طریق محدودیت و جریمه به دست آمده است. درحال حاضر کمبود انرژی بزرگترین چالش نه فقط برای بخش صنعت حتی برای بخش اداری و دفتری به حساب میآید.
از طرف دیگر دولتی بودن شرکتهای بزرگ و لختی سیستم شرکتهای دولتی آسیبزا شده است. کارها در شرکتهای دولتی بسیار زمانبر است. درحالی که خصوصیسازی میتواند این مشکل را حل کند.
پس از آن منتظری به پاسخ این سوال پرداخته و عنوان کرد: من به اقتصاد آزاد اعتقاد دارم. شرایطی که در آن هرکس هر جنسی را به هر قیمتی بفروشد و نیاز مصرفکننده را برطرف کند و بازار نیز خود را اصلاح میکند.
به نظر من تا ۲۴۰ – ۲۵۰ کیلووات برق باید رایگان باشد و مابقی آن به قیمت ۷۰ درصد برق ترکیه باشد. نمایشگاه هم به شرکتهای خصوصی واگذار شود و برق آن با قیمت آزاد محاسبه شود. کشور ما بر مبنای رانت اداره میشود که بزرگترین مشکل ماست.
در ابتدای سال ابلاغ شد که دفاتر الکترونیک باید به صورت ۲ هفتهای پر شود. این موضوع کار را برای شرکتهای دو دفتره و کسانی که فاکتور فروشی میکردند سخت کرد. زمانی که متوجه این موضوع شدیم تلاش کردیم تا زیرساخت لازم برای این مسئله آماده کنیم؛ اما سپس این قانون تغییر کرد.
موضوع بعدی نبود نقدینگی در کشور است که من آن را به چشم یک فرصت نگاه میکنم. این موضوع باعث شده تا به سراغ اوراق گام برویم و به بورس ورود کنیم.
خبرنگار دیگری در خصوص میزان موفقیت آهن آنلاین در حذف واسطهها پرسشی را مطرح کرد که مدیرعامل آهن آنلاین در پاسخ به این سوال گفت: از ۵-۶ سال پیش ادعای ما شفافساز ی و حذف واسطهها بود. میتوانم به شما بگویم که ۹۰ درصد این اتفاق افتاد. یکی از دلایل آن نیز پیادهسازی سامانه مودیان بود که همه چیز را شفاف کرد. این اقدامات پیادهسازی FATF در ایران است. نصف فشارهایی که مردم تحمل میکنند به خاطر این مسئله است اما من آینده رو روشن میبینم.
در ادامه میراعظمی در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص خدمات آنلاین و دیجیتال آهن آنلاین گفت: بزرگترین مشکل صنعت فولاد از قدیم، شفافسازی قیمتهاست. زمانی پیدا کردن قیمت محصولات فولادی بهسادگی ممکن نبود اما در حال حاضر آهن آنلاین تبدیل به سایت مرجع قیمت آهنآلات شده است.
ما همیشه پیشرو هستیم و تلاش ما بر آن بوده تا بسیار خدمات محور کار کنیم. در بحث کیفیت، بارگیری کالا و آنالیز محصولات فولادی سعی کردیم پیشرو باشیم و بهترین خدمات را به مشتریان ارائه کنیم.
سیداسماعیلی نیز گفتههای میراعظمی را اینگونه تکمیل کرد: تغییر مهم مارکت در سالهای اخیر تخصص محوری است. رسالت ما در آهن آنلاین این بود که مترجم بازار سنتی برای مصرفکننده متخصص باشیم. دارایی اصلی ما نیروی انسانی است که میتواند این ترجمه را انجام دهد.
طرحهایی که در مجموعههای بالادستی نفت تعریف میشود، وارد معاونت علمی و فناوری ریاست جموری میشود. از آنجایی که این معاونت هم سیستم دولتی دارد؛ مسئله زمانبر بودن کارها در آن مطرح است و طی کردن چنین فرایندهایی برای افراد دانشگاهی و شرکتهای دانش بنیان به شدت دشوار است.
منتظری نیز در ادامه صحبتهای سیداسماعیلی عنوان کرد: پروژهای که ما درباره آن حرف میزنیم، پروژه کوچکی نیست. مربوط به تجهیزات سرچاهی میشود که فقط آمریکا و ۲ کشور دیگر آن را دارند. این پروژه کاملا دانش بنیان است و بر اساس ساختار مکانیک و مهندسی شیمی طراحی شده است. اما این پروژه در معاونت فناوری و علمی و سیستم دولتی گیر کرده است.
مدیرعامل آهن آنلاین درباره ارزیابی خود از نمایشگاه سال جاری اعلام کرد: من بسیار خوشبین هستم. قبلا به نمایشگاه که وارد میشدیم همه خارجی بودند. اما در حال حاضر دانش به شدت در کشور افزایش یافته است و همه رو به خلق و تولید آوردهاند.
سپس سوالی در خصوص تاثیر شرکت اروند سامانه طرح بر آهن آنلاین و مزیتی که ایجاد کرده است؛ مطرح شد. سیداسماعیلی در پاسخ به این سوال گفت: درحال حاضر دانش برای شرکتها اعتبار به همراه دارد. یک تولیدکننده دانش بنیان باعث اعتبار درازمدت برای هلیدنگ آهن آنلاین میشود.
در نهایت بهراد منتظری به سوالی در خصوص آینده بازار آهن اینگونه پاسخ داد: از معدود طرحهای چشمانداز ۱۴۰۴ که بر اساس پیشبینیها جلو رفته، مربوط به بازار آهن است. ما در حال حاضر تولید ۴۰ میلیون تن در سال را رد کردهایم. با این حال سرانه مصرف ۱۸ میلیون تن است. در صورت منعقد شدن توافق بین ایران و آمریکا سرانه مصرف هم به شدت افزایش پیدا میکند و از همه کشورهای منطقه جلو میزند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
قیمت طلا و سکه روز دوشنبه با کاهش ارزش در تمام قطعات و وزنها بازگشایی شد. روند نزولی بازار طلا علاوه بر همراهی با کاهش محدود قیمت دلار، با سقوط قابل توجه قیمت اونس جهانی طلا هممسیر شد. اخبار مربوط به توافق میان آمریکا و چین بر سر تعرفه کالاهای وارداتی، قیمت اونس جهانی طلا را بهطور قابل توجهی کاهش داد و بازار داخلی طلا را با خود همراه کرد.
نظرات تازه مدیران عامل از واقعیتهای اقتصاد ایران را اینجا ببینید.
سه عامل یعنی قاچاق دام، کشتار زودتر از موعد و کشتار دام مولد باعث افزایش قیمت گوشت میشود.
رئیس پلیس راه راهور فراجا از اجرای محدودیتهای ترافیکی در محورهای شمالی کشور از روز سهشنبه ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ تا شنبه ۲۷ اردیبهشت ماه خبر داد.
Δ