روز گذشته سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی ضمن انتقاد از سیاستهای واردات و ضعف نظارت بر بازار برنج، از تخلفاتی پرده برداشت که طی آن، برنج پاکستانی با بستهبندی برنج ایرانی و به نام محصول داخلی به فروش میرسد؛ ماجرایی که افزایش قیمتها و سردرگمی مصرفکنندگان را به دنبال خواهد داشت.
در هفتهها و روزهایی که بازار پر فراز و نشیب برنج با نوسانات قیمتی و سردرگمی مصرفکنندگان همراه است، گزارشهایی ناراحت کننده از عرضه برنجهای وارداتی بهویژه برنج پاکستانی، با بستهبندی و نام برنج ایرانی منتشر شده است؛ موضوعی که نهتنها اعتماد خریداران را خدشهدار کرده، بلکه از ضعف نظارت و سوءمدیریت در فرآیند واردات و توزیع این کالای اساسی حکایت دارد. در همین رابطه، حسین فرهادی – عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی به بررسی ابعاد این تخلفات و دلایل شکلگیری چنین پدیدهای پرداخته است.
حسین فرهادی – عضو هیئت مدیره و سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی، به تشریح مشکلات و تخلفات موجود در بازار برنج پرداخت و ریشه این مسائل را در سوءمدیریت شبکه توزیع، قیمتگذاری و نظارت دانست.
وی با اشاره به تخلفات رایج در بازار برنج، اظهار کرد: برنج پاکستانی که به دلیل شباهت ظاهری به برنج ایرانی مورد سوءاستفاده قرار میگیرد، یا بهصورت مخلوط (مثلاً ۵۰ درصد ایرانی و ۵۰ درصد پاکستانی) یا بهطور کامل در کیسههای برنج ایرانی بستهبندی شده و به نام برنج ایرانی فروخته میشود. این کار تخلف است.
فرهادی افزود: برنجی که باید کیلویی ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان باشد، ابتدا به دلیل خرید در حجم بالا توسط برخی سودجویان، در بازار به ۹۰ هزار تومان میرسد. سپس این برنج با بستهبندی به نام برنج ایرانی، تا کیلویی ۱۲۰ الی ۱۳۰ هزار تومان به فروش میرسد که این افزایش قیمت نتیجه تخلفاتی است که در سایه نبود مدیریت صحیح توزیع و نظارت مؤثر رخ میدهد.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره نحوه نظارت بر این تخلفات گفت: نظارت وجود دارد، اما این تخلفات اغلب بهصورت مخفیانه انجام میشود. بازرسان معمولاً نمیتوانند بهراحتی این مسائل را تشخیص دهند، چون تشخیص برنج ایرانی از پاکستانی نیاز به تخصص دارد. این کار از طریق کارشناسان زبده اتحادیه که تخصص لازم را دارد، انجام میشود. نهادهای بازرسی حتما جهت برخورد با تخلفات باید از کارشناسان اتحادیه استفاده کنند.
وی با انتقاد از سیاستهای وارداتی دولت، اظهار کرد: ریشه مشکل اینجاست که برنج پاکستانی با ارز دولتی (۲۸۵۰۰ تومان) وارد میشود. این ارز باعث میشود قیمت برنج وارداتی بین ۵۵ تا ۶۰ هزار تومان باشد. واردکنندگان این برنج را بهصورت قطره چکانی و دو فاکتوره در بازار توزیع میکنند؛ که همین امر باعث شده قیمت برنج پاکستانی به کیلویی ۹۰ هزار تومان در بازار برسد، اما یک سری افراد متخلف آن را با برنج ایرانی مخلوط میکنند یا بهطور کامل در کیسههای برنج ایرانی پر میکنند و به قیمت برنج ایرانی به فروش میرسانند این سوءمدیریت در واردات و توزیع است که چنین مشکلاتی را ایجاد میکند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
شهرکرد-مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری از اختصاص ۱۵ میلیارد تومان برای آبرسانی به روستای صالحات و شش روستای اطراف در خانمیرزا خبر داد.
شهرکرد-فرمانده انتظامی چهارمحال و بختیاری از دستگیری قاتل در کمتر از یک ساعت در شهرستان شهرکرد خبر داد.
مدیریت باشگاه پرسپولیس برخلاف فصل گذشته اینبار حضوری زودهنگام در نقل و انتقالات داشته و قصد دارد بعد از پایان لیگ بلافاصله از چند خرید جدید خود رونمایی کند.
مهدی طارمی با پاس گلی که در دیدار اینترمیلان مقابل بارسلون به داویده فراتزی داد به اولین ایرانی تبدیل شد که توانست در مرحله نهایی لیگ قهرمانان اروپا تاثیرگذار باشد.
Δ