محققان با انجام تحقیقاتی، عواقب غیرمنتظره مصرف نمک خوراکی را شناسایی و اعلام کردهاند.
افزودن نمک به غذاهای آماده ممکن است به طور قابل توجهی خطر ابتلا به افسردگی و اختلالات اضطرابی را افزایش دهد. این نتیجهای است که محققان دانشگاه پزشکی سین کیانگ پس از مطالعه دادههای نزدیک به نیم میلیون نفر به آن دست یافتهاند.
بر اساس این مطالعه، افرادی که به طور منظم نمک به غذای خود اضافه میکنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت از نمک استفاده میکنند، ۴۳ درصد بیشتر در معرض خطر افسردگی و ۳۹ درصد بیشتر در معرض خطر اضطراب قرار دارند. حتی کسانی که فقط گهگاه نمک اضافه میکنند، ۵ تا ۸ درصد افزایش خطر ابتلا به مشکلات روانی را تجربه میکنند.
مکانیسم این ارتباط هنوز کاملاً مشخص نیست، اما دانشمندان بر این باور هستند که نمک ممکن است باعث تسریع پیری بیولوژیکی بدن، تأثیر بر سطح هورمونهای خلقی مانند سروتونین و دوپامین، یا اختلال در عملکرد سیستم عصبی از طریق افزایش فشار خون شود.
نویسندگان این مطالعه تأکید میکنند که این اولین تحقیق بزرگی است که ارتباط قوی و مثبت بین مصرف نمک اضافی و خطر افسردگی و اضطراب را شناسایی کرده است. آنها توصیه میکنند که هنگام تنظیم رژیم غذایی، به ویژه برای افرادی که مستعد ابتلا به اختلالات روانی هستند، باید مصرف نمک را در نظر گرفت.
لازم به ذکر است که پیش از این، در مارس ۲۰۲۵، محققان دانشگاه ییل، فواید نمک خوراکی را نیز شناسایی کردند. بر اساس یافتههای آنها، نمک نه تنها میتواند طعم به غذا بدهد، بلکه به تحویل هدفمند داروها نیز کمک میکند. این مطالعه نشان داده است که تغییر غلظت نمک در مایع باعث میشود ریزذرات دارویی در جهت مورد نظر حرکت کنند.
سازمان غذا و دارو درخصوص استفاده از یک آمپول مشهور برای لاغری که به صورت غیرقانونی عرضه میشود، هشدار داد.
رییسجمهور گفت: دنیا حساب و کتاب دارد. علم و دانایی و آگاهی حساب کتاب دارد. حرکت اجرام حساب و کتاب دارد. آموزش و پرورش و تربیت دانش آموزان هم حساب و کتاب دارد. نباید افراد بیتجربه را به افراد با تجربه حاکم کرد. باید عادلانه اقدام کرد.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، به زودی دوباره پدربزرگ خواهد شد.
طبق اعلام آژانس هواشناسی، اقلیمشناسی و ژئوفیزیک اندونزی، زلزلهای به بزرگی ۶ ریشتر استان گورونتالو اندونزی را لرزاند و هیچ خطری برای ایجاد امواج بزرگ وجود ندارد.
Δ