یک کارشناس غذا و دارو با اشاره به رشد قارچهای خودرو در فصل بهار و شیوع مسمومیت گفت: مصرف این نوع قارچها میتواند منجر به مسمومیتهای شدید گوارشی مانند تهوع، استفراغ، اسهال و در مواردی حتی به مرگ منجر شود.
به گزارش سازمان غذا و دارو، امیر طاهر قربانی روز دوشنبه افزود: ظاهر فریبنده این قارچها نباید باعث اطمینان خاطر شود زیرا برخی از آنها بهشدت سمی است و میتواند سلامت افراد را بهطور جدی تهدید کند و تشخیص قارچهای سمی از انواع خوراکی از طریق ویژگیهای ظاهری امکانپذیر نیست و تنها کارشناسان مجرب در این حوزه میتوانند این تمایز را تشخیص دهند.
وی اظهار کرد: علائم مسمومیت معمولا بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف ظاهر میشود و در صورت تاخیر در بروز علائم، خطر سمی بودن بیشتر است.
قربانی گفت: برای پیشگیری از مسمومیت، باید از مصرف قارچهای خودرو به ویژه آنهایی که در کنار تنه درختان خشک شده میروید، خودداری کرد و تنها قارچهایی که توسط مراکز مجاز عرضه میشوند، مصرف شود.
به گفته کارشناس غذا و دارو، روشهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره یا مشاهده حشرات اطراف قارچ معیارهایی برای تشخیص سمی بودن قارچها نیستند.
وی با بیان اینکه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستانها در اثر مسمومیت با قارچ سمی نشان دهنده درصد بالای قربانیان و شایع بودن این مسمومیت در کشور است، افزود: سموم برخی قارچهای سمی در برابر گرما مقاوم هستند و فرآیندهای پخت نمیتواند آنها را بیاثر کند.
موضوع تعطیلی برخی از ادارات و دستگاهها از جمله مباحث مورد بررسی در جلسه امروز کمیته اضطرار است که این موضوع و سایر مصوبات به اطلاع شهروندان خواهد رسید.
یک متخصص روانپزشکی با تاکید بر ضرورت درمان مبتلایان اختلال استرس پس از سانحه، گفت: مبتلایان این اختلال، همیشه در حالت آمادهباش به سر میبرند، گویی منتظر خطر هستند و نمیتوانند احساس آرامش کنند، مدام مضطرب هستند و به سختی به خواب فرو میروند و به طور کلی بیقرار و ناآرام هستند.
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که بیش از نیمی از جوانان نسل زد ، به دلیل بیاعتمادی به پزشکان، از انجام معاینات و آزمایشهای دورهای سلامت خودداری میکنند.
شهرکرد- عضو هیئت علمی گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهرکرد به تشریح برخی استنادات و اشارات قرآنی در خطبه حضرت زینب در کوفه بعد از واقعه عاشورا پرداخت.
Δ