دزفول – پیام رسان روز – معاون مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان گفت: مرمت و احیای کلاهفرنگی (برج دیده بانی) قلعه شوش بعد از گذشت ۲۳ سال از آتش سوزی و تخریب این بنا آغاز شد و تا پایان امسال این عملیات به پایان میرسد.
بهگزارش پیام رسان روز به نقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی خوزستان، سیدمحسن حسینی روز چهارشنبه افزود: متاسفانه حدود ۲۳ سال پیش به علت اتصال برق در قلعه شوش، برج دیدبانی این قلعه معروف به کلاه فرنگی دچار آتشسوزی و تخریب شد.
وی ادامه داد: برج دیده بانی قلعه شوش یکی از بخشهای زیبای این قلعه است که به دلیل آتش سوزی تخریب شد و مرمت آن برای سال ها مورد بی توجهی قرار گرفت.
معاون میراثفرهنگی خوزستان گفت: مصالح به کار رفته در ساخت این کلاه فرنگی از جنس چوب بود و این موجب شد تا بیشترین آسیب در آتش سوزی به این بخش وارد شود.
وی افزود: فرانسویها در زمان حضور در شوش در ضلع شمالشرقی قلعه مبادرت به ساخت این برج دیدبانی (کلاهفرنگی) کردند که این مکان دارای چشمانداز بسیار عالی بر محوطه تاریخیباستانی و شهر شوش دارد.
حسینی با بیان اینکه گذشت بیش از ۲ دهه از تخریب کلاهفرنگی قلعه شوش موجب شد تا این بخش در حال فراموشی باشد، گفت: مرمت و احیای کلاهفرنگی (برج دیده بانی) قلعه شوش با تامین اعتبار با همان سبک قبلی آغاز شده است و این بخش از قلعه تا پیش از عید نوروز به بهرهبرداری میرسد.
به گزارش پیام رسان روز، اواخر دوران قاجار، هیات باستانشناسی فرانسوی در ایران بهمنظور اجرای کاوشهای باستانشناسی در شوش مستقر شد؛ هیات فرانسوی برای استقرار تیم باستانشناسی و امنیت خود، با استفاده از مصالح باقیمانده از کاخ آپادانا و معبد چغازنبیل از جمله آجرهای تاریخی روی تپه آکروپل که تپهای بسیار مهم و تاریخی است به ساخت قلعه شوش اقدام کردند.
قلعه شوش دارای ۲ حیاط مرکزی و سه درب ورودی است که در ۲ طبقه ساخته شده و شبیه به زندان باستیل فرانسه و همانند دیگر قلعهها دارای برج دیدبانی است که بر همه منطقه اشرافیت کامل دارد.
قلعه شوش موسوم به قلعه فرانسویها، یکی از معروفترین جاذبههای گردشگری خوزستان محسوب میشود که در مجاورت کاخ آکروپل و بر تپه شوش واقع شده است.
بیشترین مصالح ساخت قلعه، آجرهای تاریخی محوطه تاریخیباستانی شوش و از جنس خشت خام است؛ ضمن اینکه بنای این قلعه یکی از استادکاران دزفول است.
کاربری قلعه شوش به هیچ وجه جنگی نبود؛ بلکه از همان ابتدای ساخت کاربری فرهنگیپژوهشی داشته است و هماکنون نیز بهعنوان محل استقرار پایگاه میراثجهانی محوطه شوش است.
شهرکرد-فرمانده انتظامی شهرستان لردگان از شناسایی و دستگیری فرد قاتل در کمتر از یک ساعت در این شهرستان خبر داد.
محور گردشگری زیورآلات سنتی یزد در بازار زرگریها ایجاد شده و موزه تخصصی طلای یزد در مرحله مطالعه و بررسی است. همچنین با همکاری شهرداری یزد دو گالری شهری ایجاد شده است.
مدیر کتابخانه و موزه ملی ملک گفت: خانه حاج حسین ملک که تحت مرمت و مطالعه قرار دارد، پس از اتمام مراحل بازسازی به عنوان مرکز فرهنگی با محوریت وقف، در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
مدیر موزه ملی قرآن کریم گفت: این موزه بهمنظور ارائه خدمات بهتر به بازدیدکنندگان به مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد منتقل میشود.
Δ