تهران- پیام رسان روز- «شورای سیاست خاورمیانه» تاکید کرد که توافقنامه مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه با توجه به تحولات منطقه و در راستای تلاش دو کشور برای ترویج نظم جهانی چندقطبی اهمیت دارد.
به گزارش روز پنجشنبه پیام رسان روز، این اتاق فکر آمریکایی با اشاره به دیدار اوایل ماه جاری، «مسعود پزشکیان» و «ولادیمیر پوتین» روسای جمهوری ایران و روسیه افزود که امضای توافقنامه جامع راهبردی میان دو کشور در مسکو در شرایطی رخ داد که هر یک از دو طرف دلایل خود را برای این اقدام داشتند. ضمن آنکه این معاهده از اواسط فوریه به مدت بیست سال اجرایی خواهد شد.
بر اساس این تحلیل، توافقنامه سالها در دست بررسی بود، اما تحولات ژئوپلیتیکی در منطقه، ضرورت نهاییسازی سریع آن را برای هر دو کشور افزایش داد. جنگ اوکراین و تحولات در سوریه و خاورمیانه مهمترین دلایل برای این موضوع بوده است.
در بخشی از این تحلیل درباره مفاد توافقنامه جامع راهبردی آمده است: روسیه و ایران متعهد شدند که در استراتژیهای محلی و جهانی خود هماهنگی نزدیکتر و در زمینه های دفاعی، اطلاعاتی، مبارزه با تروریسم، تجارت، انرژی، مالی و سایر حوزه های اقتصادی همکاری بیشتری داشته باشند.
در ادامه تحلیل اندیشکده آمریکایی شورای سیاست خاورمیانه (The Middle East Policy Council) آمده است: در توافقنامه یادشده بارها بر ترویج نظم جهانی چندقطبی تأکید شده است، زیرا ایران و روسیه در تلاشند تا هژمونی آمریکا را به چالش بکشند و در برابر منافع غرب در خاورمیانه مقاومت کنند.
این تحلیل یکی از اثرات اقتصادی توافق را برای هر دو کشور مقابله با تحریم های آمریکا دانست و افزود: اقتصاد روسیه نیز از این توافق سود خواهد برد، چرا که این توافق بر کریدور حمل و نقل شمال- جنوب که از ایران عبور می کند، تمرکز دارد. این مسیر، کانال سوئز را دور می زند و نیاز روسیه در دسترسی به آبهای گرم را تأمین میکند.
در پایان این تحلیل، توافقنامه جامع راهبردی یک نمایش قدرت از سوی دو کشور ارزیابی شده و آمده است: زمانبندی این توافقنامه نیز تصادفی نیست؛ روسیه و ایران امید دارند با این اقدام، پیامد سقوط حکومت سوریه را جبران و نفوذ خود را در منطقه حفظ کنند.
به گزارش پیام رسان روز، مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان جمعه ۲۸ دی ماه بنا به دعوت رسمی ولادیمیر پوتین و با هدف گسترش روابط دوجانبه و نیز امضای معاهده مشترک جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه، به پایتخت این کشور سفر کرد. رؤسای جمهوری دو کشور توافق نامه مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه را امضا کردند.
رئیس جمهور آمریکا در ادامه تنشها با برازیلیا اعلام کرد: از اول اوت (دهم مرداد) تعرفه ۵۰ درصدی بر کالاهای برزیلی اعمال میکند؛ اقدامی که با تهدید برزیل به مقابله به مثل مواجه شد.
دفتر حقوق بشر سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی با هشدار درباره روند رو به افزایش کشتار خبرنگاران در فلسطین اعلام کرد از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه تاکنون بیش از ۲۰۰ خبرنگار در این منطقه جان باختهاند.
حمله موشکی یمن ساعاتی پس از آن رخ داد که محمد البخیتی، عضو شورای سیاسی جنبش انصارالله، تأکید کرد که یمن تا تحقق آتشبس کامل، به پشتیبانی از مقاومت در غزه ادامه خواهد داد.
معاون نمایندگی آمریکا در سازمان ملل در پی حملات تلافی جویانه انصارالله یمن به اسرائیل در حمایت از مردم مظلوم غزه، بار دیگر اتهامات واشنگتن علیه تهران را تکرار و ادعا کرد که ایران انصارالله را قادر به حمله به تل آویو کرده است.
Δ