تهران- پیام رسان روز- باستانشناسان بهتازگی بخش پنهانی از دیوار بزرگ چین (طولانیترین و بزرگترین سازه مهندسی در جهان) را که قرنها مدفون بوده است، کشف کردهاند. شواهد جدید نشان میدهد که این دیوار ۳۰۰ سال زودتر از آنچه تصور میشد ساخته شده است و آنچه را باستانشناسان درباره راهبردهای دفاعی باستانی چین میدانستند تغییر میدهد.
به گزارش گروه علمی پیام رسان روز، وبگاه دِیلی گَلِکسی در گزارشی آورده است: دیوار بزرگ چی (Qi Great Wall)، اولین دیوار بزرگ شناختهشده چین، به طول ۶۴۱ کیلومتر در مرکز استان شاندونگ امتداد دارد که برای سنگربندی ایالت چی در برابر پادشاهیهای رقیب ساخته شده است.
بین ماههای مه (اردیبهشت، خرداد) و دسامبر (آذر، دی) ۲۰۲۴ میلادی، باستانشناسان به سرپرستی ژانگ سو (Zhang Su) از مؤسسه بقایای فرهنگی و باستانشناسی استان شاندونگ، اولین کاوش فعال در این محوطه باستانی را آغاز کردند. آنچه آنها یافتند، همه آنچه را که مورخان گمان میکردند فهمیدهاند به چالش میکشد.
قدیمیترین لایههای دیوار، که تا کنون تصور میشد مربوط به دوره ایالتهای جنگطلب (تاریخ جنگ شدید در سرتاسر چین با هدف ایجاد یک امپراتوری چینی) است، در واقع به دوره بهار و پاییز (دورهای در تاریخ چین) باز میگردد که حداقل ۳۰۰ سال زودتر از آنچه قبلاً تصور میشد، است.
این یافتههای جدید نه تنها نشان میدهد دیوار بزرگ چین قدمت بیشتری دارد، بلکه همچنین مشخص میکند که استحکامات نظامی در چین بسیار پیشرفتهتر و از نظر راهبردی بسیار مهمتر بودهاند و همچنین بسیار زودتر از آنچه تصور میشد ساخته شدهاند.
طی این حفاری چیز دیگری نیز کشف شد که از دیوارها جالبتر بود: باستانشناسان در زیر قدیمیترین بخشها، خانههای مسکونی پیدا کردند.
یافتههای باستانشناسان، از جمله سیستمهای زهکشی، دروازههای مستحکم و دیواری به طول ۵۰۰ متر، تأیید میکنند که راهبرد نظامی ایالت چی غیر از ایجاد موانع، کنترل حرکت، منابع و چشمانداز جنگ بود.
رضا قیطاسی قویترین مرد ایران در دو سال اخیر با علی دایی، کاپیتان سابق تیم ملی فوتبال دیدار کرد.
شکست ناهید کیانی مقابل مبینا نعمت زاده در مسابقات جام ریاست فدراسیون جهانی چین، حواشی بسیاری داشته است.
صفحه رسمی فیفا در اینستاگرام، ویدیویی از حرکت تماشایی موحد محمدپور، بازیکن تیم فوتبال ساحلی ایران را منتشر کرده است.
تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: مسئله درگیری نظامی بین ایران و آمریکا و رفتن کشورها به سمت جنگ را بیشتر «جنگ در چارچوب رسانه» میبینم. در عالم واقع، احتمال این که ترامپ به سمت جنگ حرکت کند بسیار کم است و بیشتر اسرائیلیها و شخص نتانیاهو به سمت جنگ و درگیری تمایل دارد و بقای حاکمیت خود را نیز در افزایش تنشهای منطقهای و درگیری مستقیم خود با ایران یا درگیری ایران و آمریکا میبیند.
Δ