در پی عملیات موشکی پاکستان در چند نقطه هند از جمله هدف قرار دادن سامانه دفاعی اس-۴۰۰، نخستوزیر پاکستان جلسه فوقالعاده ستاد ملی فرماندهی (ان سی ای) و با حضو هیئت نظارت بر زرادخانه هستهای جلسه تشکیل داد.
هیئت نظارت بر زرادخانه هستهای، بالاترین نهاد متشکل از مقامات غیرنظامی و نظامی است که تصمیمات امنیتی از جمله تصمیمات مربوط به زرادخانه هستهای پاکستان را اتخاذ میکند.
به گزارش رویترز، تنشها میان هند و پاکستان به عنوان دو همسایه مسلح به سلاح هستهای این هفته تشدید شد.
در ادامه عملیات موشکی پاکستان به اهداف نظامی هند، هم اکنون گزارشها حکایت از انهدام سامانه دفاعی اس-۴۰۰ توسط جنگندههای پاکستانی است.
ارتش پاکستان مدعی شد که جنگندههای جی. اف-۱۷ این کشور با شلیک موشکهای هایپر سونیک سامانه دفاعی اس-۴۰۰ در هند را به صورت موفقیتآمیز منهدم کرد.
این وضعیت بار دیگر تنشهای نظامی میان دو همسایه اتمی در جنوب آسیا را به بالاترین سطح برده است.
شهباز شریف نخست وزیر پاکستان نیز دستور برگزاری جلسه فوری ستاد ملی فرماندهی را صادر کرده است.
ستاد ملی فرماندهی یک نهاد عالی رتبه سیاسی، نظامی و امنیتی در پاکستان محسوب میشود که تحولات کشور در زمان جنگ و به ویژه مسائل مرتبط با تسلیحات اتمی را مدیریت میکند.
سناتور محمد اسحاق دار معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه پاکستان در مصاحبه با رسانههای این کشور گفت که اقدام امروز پاکستان یک واکنش دفاعی و پاسخ به تجاوزات هند بود.
وی افزود: ارتباطات امنیتی و نظامی همچنان بین پاکستان و هند برقرار است اما نتایج آن قابل پیش بینی نیست.
وزیر امور خارجه پاکستان گفت که کشورش خواهان تنشزدایی است و این پیام را از طریق کشورهای مختلف به هند رسانده اما واکنش دهلینو منفی بوده و اصرار بر رویارویی داشت.
براساس این گزارش، پس از موج حملات جدید موشکی هند به چند پایگاه هوایی پاکستان در بامداد روز شنبه، ارتش پاکستان ساعاتی بعد از آغاز عملیات مقابله جویانه با عنوان «بنیان مرصوص» خبر داد.
همزمان منابع امنیتی پاکستان گفتند: حمله تلافیجویانه این کشور در حوزه سایبری نیز ادامه دارد و اکثر وبسایتهای هندی هک شدند.
در این حملات سایبری پاکستان، وبسایت رسمی حزب بهاراتیا جاناتا، آژانس تحقیقات جنایی، شرکت مخابرات ماهاناگار، شرکت بهارات، سایت کارکنان نظارت فنی نیروی دریایی هند، کمیسیون انتخابات ماهاراشترا و نیروهای امنیت مرزی هدف قرار گرفتند.
علاوه بر این، بیش از ۲۵۰۰ دوربین نظارتی در بخشهای مختلف هند نیز هک شدهاند.
همچنین پاکستان مدعی شد که با استفاده از حمله سایبری، ۷۰ درصد شبکه برق هند را از کار انداخته است.
دولت هند سهشنبه شب گذشته و در واکنش به حمله پهلگام (۲ اردیبهشت – ۲۲ آوریل) در بیانیهای اعلام کرد که ارتش این کشور در حملاتی هدفمند ۹ نقطه در کشمیر تحت کنترل پاکستان را که به گفته مقامهای این کشور پایگاههای تروریستی بودند، مورد حمله موشکی قرار داده است.
این بیانیه افزود: ما ضربه دقیقی به پایگاههای تروریستی وارد کردیم.
از طرف دیگر، وزیر دفاع پاکستان تایید کرده است که جنگندههای این کشور و همزمان نیروهای پدافند هوایی آن پس از حمله موشکی هند موفق به سرنگونی پنج جنگنده هندی شدهاند.
وی اعلام کرد: ادعای دهلینو مبنی بر هدف قرار دادن پایگاههای تروریستی بیاساس و برای منحرف کردن افکار جهانی است.
تشدید تنشهای نظامی میان پاکستان و هند به ویژه حملات پهپادی هند به مناطق مختلف پاکستان باعث شد تا تدابیر امنیتی در شهرهای این کشور افزایش یابد.
تمام مقاطع تحصیلی در پایتخت پاکستان و ایالت پنجاب روز گذشته و امروز (شنبه) تعطیل شده است.
طرف پاکستانی همچنین اعلام کرد که در پاسخ به حملات توپخانهای هند ۲۵ سنگر و مواضع نیروهای این کشور را منهدم کرده است.
پاکستان اعلام کرد که در حملات موشکی هند ۳۳ غیرنظامی پاکستان کشته و ۶۲ نفر دیگر زخمی شدند.
در عین حال مدعی است که طی حملات به پایگاههای تروریستی در مناطق مختلف پاکستان یکصد تروریست کشته شدند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران انبارهای غیرمجاز را عامل اصلی حریقهای پرخطر در تهران برشمرد و گفت: اغلب مکانهای پر خطر که دچار حریق میشوند، تخلف ساختمانی دارند.
با وجود تأکید شرکت ملی نفت بر عدم تسویه بدهی بابک زنجانی، گزارشهایی از بازگشت او به فعالیتهای کلان اقتصادی، از جمله فروش نفت و قراردادهای میلیاردی منتشر شده؛ موضوعی که نیازمند شفافسازی فوری برای حفظ اعتماد عمومی است.
بازار سرمایه که در هفتههای اخیر تحت تاثیر ریسکهای سیستماتیک قرار گرفته در اولین روز هفته برخلاف روز کاری قبل افت کرد؛ به طوری که شاخص کل بورس با کاهش حدود ۵۴ هزار واحد به رقم سه میلیون و ۱۱۵ هزار واحد رسید.
در بهار پرطنین اقتصاد و سیاست ایران که بورس و بازار سهام پس از خزان ریزش شاخص، دوباره سبزپوش شده است، اعلام یک خبر، نگاه خیل فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران بازار سرمایه را به خود خیره ساخت. اینکه، «پتروشیمی اروند، عضو پرآوازه و قدرتمند خانواده شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس به بورس میآید».
Δ