مطالعه محققان دانشگاه مرداک استرالیا نشان داد که واکسنهای کووید۱۹ تغییرات متابولیکی قابل توجهی ایجاد نمیکنند و نگرانیها در مورد عوارض جانبی احتمالی طولانی مدت را کاهش میدهد.
به گزارش پیام رسان روز به نقل از آسوشیتدپرس، طبق بیانیه خبری مرکز ملی پدیده استرالیا در دانشگاه مرداک، این تحقیق ۳۳ شرکتکننده را به مدت ۴۸۰ روز دنبال کرد و ۱۶۷ نشانگر متابولیک را در ۲۸ نقطه زمانی ردیابی کرد.
نتایج این تحقیق نشان داد که هیچ تأثیر معناداری بر شاخصهای کلیدی سلامت، از جمله نشانگرهای التهابی، عوامل خطر قلبی عروقی و مولکولهای دخیل در متابولیسم انرژی وجود ندارد.
نویسنده اصلی این مطالعه، «روئی لنگ لو» گفت: «این مطالعه در دنیای واقعی نشان میدهد که واکسنهای کووید ۱۹ ایمن هستند و تغییرات متابولیکی قابل توجهی ایجاد نمیکنند.»
این تحقیق، شرکتکنندگان واکسینه شده را با گروه کنترلی که هرگز به کووید ۱۹ مبتلا نشده بودند و همچنین افرادی که عفونتهای خفیفی را تجربه کرده بودند؛ مقایسه کرد.
این مطالعه میگوید که پروفایلهای متابولیکی افراد واکسینه شده با پروفایلهای متابولیکی گروه کنترل مطابقت نزدیکی داشت و این نشان میدهد که واکسنها تغییرات بیولوژیکی عمدهای ایجاد نمیکنند.
لو گفت: «در حالی که افزایش جزئی و موقت در نشانگر مرتبط با التهاب موسوم به کموکاین IP۱۰، پس از دوز سوم مشاهده شد، سطح آن در محدوده طبیعی باقی ماند و قبل از واکسیناسیونهای بعدی به حالت اولیه بازگشت.
در مقابل، او گفت: حتی عفونتهای خفیف کووید ۱۹ نیز باعث اختلالات متابولیکی بارزتری نسبت به واکسیناسیون میشوند و افزود که این نتایج باید به هر کسی که در مورد واکسیناسیون مردد است، اطمینان خاطر دهد و دوزهای متعدد، اختلالات بیولوژیکی مشابهی را که پس از عفونت دیده میشود؛ ایجاد نمیکنند.
همزمان با شب تاسوعای حسینی و حضور مردم در مراکز اهدای خون پایتخت، مدیران سازمان انتقال خون نیز با حضور در مرکز وصال، از اهداکنندگان و کارکنان قدردانی کرد.
رئیس کمیسیون بهداشت مجلس از آمادگی کامل بیمارستانها، تامین تجهیزات پزشکی و تشکیل ذخایر استراتژیک دارویی خبر داد.
مصرف متعادل شاه ضمن تقویت سیستم ایمنی میتواند تا حدی ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
Δ