امیرالمومنین (ع) عشق به رهبر جامعه را به ما آموخت

شهرکرد- یک مدرس حوزه و دانشگاه در چهارمحال و بختیاری گفت: امیرالمومنین (ع) در لیله المبیت عشق به رهبر جامعه را به ما آموختند، ایشان جانفدای پیامبر (ص) شدند و شهدای ما نیز همین مسیر را رفتند.

به گزارش پیام رسان روز، حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی طاهری صبح شنبه در مراسم عزاداری دهه دوم محرم هیئت پیروان ولایت فرخشهر با اشاره به شیوه‌های مدیریت عالم بر مبنای آموزه‌های قرآنی، اظهار کرد: در ذیل اندیشه قرآنی وقتی به سراغ تفکر اندیشمندانی همچون فارابی و خواجه نصیر می‌رویم، سخن از تمدن فاضله دارند که ارزش آدم‌ها در آن والاتر از آهن‌ها یعنی مادیات است.

مدرس حوزه و دانشگاه در چهارمحال و بختیاری با ذکر اینکه در برابر نحوه مدیریت بر اساس سیاست «تقرب» باید از نحوه مدیریت بر مبنای سیاست «تغلب» یاد شود، ادامه داد: در این سیاست، عده‌ای به دنبال زورگویی و غلبه بر عده دیگرند و این سیاست در سطوح مختلف از مدیریت خانه تا اجتماع تا کشور و جهان موضوعیت دارد و بر این اساس، فرد غلبه‌گر تا جایی که می‌تواند فرعون‌گونه بر جمعی زور می‌گوید و غلبه دارد.

طاهری در خصوص سیاست «تقرب»، افزود: در این سیاست، مسیر انبیا و اولیا در مدیریت پیش گرفته می‌شود و مدیر یا حاکم تلاش دارد کاری کند تا مردم به خدا تقرب جویند و نزدیک شوند. مثالش معلم یا پدر و مادری هستند که در خانه یا مدرسه تلاش دارند تا کودکان و نوجوانان را به خدا نزدیک کنند.

وی با طرح این پرسش که انسان چگونه به درجه فرعون می‌رسد، تصریح کرد: انسانی که سیاستش در زندگی بر مبنای غلبه بر دیگران باشد، هر جا زورش رسید این غلبه را اعمال خواهد کرد و فرعون‌های کوچک و بزرگ ذیل این سیاست ظهور و بروز می‌یابند. لذا می‌بینیم فرعون عصر حاضر به راحتی ۱۰۰ هزار انسان بی‌گناه و مظلوم را به خاک و خون می‌کشد و باز هم طلبکار است.

طاهری با تصریح اینکه اولین دستور قرآن به انسان مسلمان «خواندن» است، اضافه کرد: بچه هیئتی باید درسخوان و باسواد باشد و تنبلی نکند تا فرعون بر او غلبه نکند چرا که علم و آگاهی باعث تولید قدرت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دشمن می‌خواهد ما به این اهداف بلند نرسیم، گفت: پرسش اینجاست که با این سیاست غلبه چه باید کرد و ارزش‌های دینی و ملی به ما چه می‌گویند. امام حسین (ع) در کربلا خیمه برپا کردند که به معنی موقفی موقتی برای قیام و حرکت و آماده شدن برای مسیر بود.

طاهری با بیان اینکه امروز ما با شمره‌ای زمان در حال مبارزه هستیم و باید بدانیم برای عبور از آنها و رسیدن به قله‌ها چه باید کرد، افزود: در این راستا باید تلاشمان را زیاد کنیم. قرآن کریم در داستان موسی و فرعون در سوره قصص آورده که فرعون برای تفرقه‌افکنی و از هم گسستن جامعه، مردمش را گروه گروه کرد و به جان هم انداخت تا تجزیه اتفاق بیفتد.

این مدرس حوزه و دانشگاه ادامه داد: در مقابل، رهبران الهی در چنین شرایطی که مردم ظلم را پذیرفته بودند آمدند تا این بساط را جمع کنند و خدا در قرآن انسان‌هایی را معرفی می‌کند که با تمام وجود درک کرده بودند باید در مقابل فرعون بایستند و مبارزه کنند.

طاهری در خصوص تفاوت رهبر در اندیشه دینی و اندیشه غربی، افزود: رهبر در تفکر غربی صرفاً رهبر سیاسی است اما رهبر سیاسی ما یک مبلغ دین، هدایتگر معنوی مردم و البته رهبر سیاسی است. رهبر در اندیشه دینی کسی است که حرف خدا را می‌زند.

وی ادامه داد: تفکر دینی می‌گوید مردم عبد و عبید هیچ کسی جز خدا نیستند بنابراین رهبر الهی جز سخن خدا نباید بگوید و امام حسین (ع) هم همین را می‌فرمود که آزاد و آزاده باشید اما دشمن این را نمی‌پذیرد و می‌خواهد سیاست غلبه‌اش را در جوامع اسلامی پیاده کند.

طاهری با اشاره به اینکه امام کسی است که در جایگاه خود دچار اشتباه نمی‌شود، افزود: این، قلب انسان را به اطمینان می‌رساند و این باور اتصال به وحی، باعث مقدس شدن امام در تفکر ما در طول تاریخ شده است.